Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2006 - week 16

Next >>

Het officiele startschot van de bouw van de modelbaan van afgelopen 12 april 2006 heeft onverwacht veel media-aandacht getrokken. De artikelen in diverse dagbladen en radio/TV interviews hebben op de website hun positieve sporen achtergelaten. Niet alleen hebben we inmiddels meer dan 250 aanmeldingen voor onze nieuwsbrief ontvangen. Ook zijn de afgelopen 5 dagen al ruim 10 aanmeldingen voor jaarabonnementen binnengekomen.

De modelbaanframes van het toekomstige "kust- en polderdeel" worden op hun semi-definitieve plek gezet. Sommige muren moeten nog worden geplaatst door de bouwkundig aannemer. Een groot gedeelte van de frames kan echter al aan elkaar worden gemonteerd en worden uitgelijnd.

Na het uitlijnen worden er tijdelijk vloerplaten op de frames gelegd, zodat de bouwkundig aannemer de plafonds nog kan repareren en spuiten. Op de nu ontstane tafels kunnen tevens de werktuigbouwkundige en elektrotechnische aannemers hun installatiewerk verrichten.

Tijdens de bouw is het essentieel om het modelbaanontwerp bij de hand te hebben, zowel digitaal op een beeldscherm als fysiek op papier. In het ontwerp is nadrukkelijk rekening gehouden met de zichtlijnen over en langs de modelbaan, gezien de vele kolommen in de tentoonstellingsruimte. Het is zaak om de afmetingen en plaatsing van de frames (en daarmee ook de loopruimte tussen de modelbaan) precies volgens het ontwerp in de ruimte te krijgen. Dit vergt nogal wat meetwerk. De lasermuis die we van Hegema-Present hebben ontvangen is hierbij onmisbaar gebleken.

De grenzen van de modelbaan en de plaats van de publiekshekken zijn uitgemeten en ingetekend met straatkrijt op de betonnen vloer van de tentoonstellingsruimte. Om een idee te krijgen van de breedte van de loopruimten hebben we een aantal metalen poten van het frame neergezet op de plekken van het toekomstige publiekshek.

<< Previous

2006 - week 16

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement