Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2006 - week 20

Next >>

Ook deze week is weer druk gewerkt aan de etalageboxen en werktafels voor in het modelbouwatelier. Onze groep stagiaires van het Zadkine College heeft mooi werk afgeleverd. Alle hout en plaatmaterialen zijn afkomstig van houthandel Van Leeuwen. Ook recyclen we waar mogelijk overtollige partijen hout, plaatmateriaal en zaagresten, die anders onnodig in de afvalbak zouden belanden. Kosten- en milieubewust dus!

De afgelopen weken zijn de schaduwstations aan de achterzijden van de frames gebouwd. Dit is vooral bij de achterwand een behoorlijk karwei geweest. De modelbaan staat namelijk niet haaks op deze wand, maar schuin. Er is veel meet- en zaagwerk nodig geweest om het schaduwstation hier parallel aan de wand in te bouwen.

Er moet bij de bouw van de frames rekening worden gehouden met de 3 grote helixen die wij hebben gebouwd. Deze moeten naadloos worden ingebouwd in het frame. Ook is het eerste schaduwstation voorbereid op het leggen van de rails, door het verlijmen van een zachte ondergrond op de grondplaten.

De eerste zending Holland Scale bouwpakketten is eind vorige week aangekomen. Zodra het modelbouwatelier op orde is wordt gestart met het bouwen van deze typisch Nederlandse modelhuizen.

De standaard bouwpakketten van Holland Scale zijn geleverd met een doos vol losse onderdelen, zodat met enige creativiteit van een standaardbouwpakket weer talloze unieke varianten van modelhuizen kunnen worden gemaakt.

Deze week is de eerste zending Rocorails binnengekomen. In de loop van volgende week kan hopelijk een eerste start worden gemaakt met het leggen van de eerste rails in het schaduwstation van het polder/kustdeel.

<< Previous

2006 - week 20

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement