Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2006 - week 23

Next >>

Deze week is het bouwen van de modelbaan in een stroomversnelling gekomen. Alle 1:1 plots van het sporenplan zijn klaar, na een aantal last minute ontwerpaanpassingen.

Na het uitrollen en uitlijnen van het sporenplan wordt gestart met het inmeten, aftekenen en zagen van de verticale delen, die de hoogte gaan bepalen van het modellandschap. Op de ontwerptekeningen zijn de belangrijkste hoogten aangegeven. Handmatig worden de tussenliggende hoogten berekend en ingetekend op de 1:1 plots.

Na het zaagwerk van de verticale delen volgt het zagen van de horizontale platen, die het landschap, de sporen, de wegen en de waterwegen gaan vormen. Hier en daar moeten de zaagsneden van landschapsdelen nog definitief worden ingetekend.

Vervolgens is het een kwestie van meten, zagen, meten, zagen en nog een keer zagen. Het is essentieel om naast de 1:1 plots ook een complete ontwerptekening in A0 bij de hand te hebben, zodat gedurende het meet- en zaagwerk telkens een check te doen of alle zaken wel op de goede plek liggen of dat de hoogten goed zijn ingetekend.

Aangezien de hoogteverschillen op een Nederlandse modelbaan niet zo groot zijn, vergeleken met bijvoorbeeld Duitse of Engelse landschappen, telt hier elke centimeter. Omdat de hoogteverschillen varieren van circa 0 tot 18 centimeter dient elke tussenliggende hoogte precies op zijn plek te liggen.

<< Previous

2006 - week 23

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement