Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2006 - week 28

Next >>

Op dit moment worden 3 werkzaamheden gelijktijdig uitgevoerd, namelijk het bouwen van helix 2, het bouwen van het schaduwstation onder het doorgaande station en het leggen van de ondergrond van de rails.

Tweederde van de zichtbare sporen van het kust/polderdeel zijn voorzien van de blauwe ondervloer. Begin volgende week is dit deel af.

Het schaduwstation en bijbehorende schaduwsporen onder het doorgaande station zijn de meest complexe van het bouwdeel van 2006. Hier komen de HSL, de Betuwelijn, de NS-lijn en de RET metrolijn bij elkaar. Er lopen hier dus 4 dubbelsporige railtrajecten over, onder en naast elkaar. Bovendien liggen er 2 grote schaduwstations. Het is een ingewikkeld werk. Het is bijna voltooid!

Dan als laatste Helix 2. Er zijn in het bouwdeel 3 helixen gepland, waarvan deze zonder meer de meest complexe is. De bovenste lagen zijn dubbelsporig en is zorgt er voor dat treinen van het zichtbare naar het onzichtbare schaduwstation kunnen rijden en vice versa. Het onderste deel zorgt ervoor dat treinen in het schaduwstation naar vloerniveau kunnen rijden en over kunnen steken naar de rest van de modelbaan.

Het stellen van de helix en het leggen van de rails is een fix werk gebleken. Nu is het einde in zicht. Binnenkort kan de bovenbouw van de modelbaan boven de helix worden geplaatst, zodat ook hierboven de spoortrajecten kunnen worden gelegd.

<< Previous

2006 - week 28

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement