Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2006 - week 29

Next >>

De helix is zo goed als af. De rails ligt er in. De afstelling van de helix is een nauwkeurige klus. Deze moet namelijk een constante hellingshoek hebben. Dit is getest met het naar beneden laten rijden van een wagon. De wagon moet over de hele lengte ongeveer dezelfde versnelling houden. Door te kijken maar vooral ook door te luisteren kan je ontdekken waar de stukken zitten die te steil zijn en waar de rails te vlak ligt.

Tweede grote werk deze week was het plaatsen van de laatste blauwe stroken voor de ondergrond van de sporen. Na een dag droogtijd zijn deze overgeverfd met matte muurverf op waterbasis is de basiskleur bruin.

Een miniproject was ook het bouwen van een voorbeeld van een containerkraan in schaal 1:87. Van een paar stukken hout is gepoogd om ongeveer de grootte van de containerkraan inzichtelijk te maken op de modelbaan.

Het neerzetten van de containerkraan bracht gelijk een uitdaging aan de orde: door wederom een fout in de originele tekeningen van het pand bleken de kolommen niet te staan waar ze volgens de tekening moeten staan, waardoor we 30 cm modelbaan te kort hebben. We moeten de modelbaan hier dus nog iets aanpassen.

<< Previous

2006 - week 29

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement