Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2006 - week 36

Next >>

Het elektrisch aansluiten van het kust/polderdeel is in volle gang. Dit alles is echter onzichtbaar voor bezoekers, dus er lijkt optisch weinig te veranderen aan de modelbaan. Onder de modelbaan verandert er echter enorm veel : meters kabel en schakeldraad worden verwerkt om de blokken en wissels aan te sluiten.

De bouw van het havendeel is in volle gang en nadert voltooiing. Zeiden wij nog dat het eenvoudig leek in het vorige week verslag. Helaas. Het bleek uiterst complex, aangezien het waterniveau in de havens noodgedwongen 2 cm lager moest worden ingezaagd door een 3D ontwerpfout. Hierdoor moesten ook alle sporen en wegen 2 cm meezakken, om op dezelfde daal- en stijgpercentages uit te komen. Dit gooien een toch al kritisch knooppunt van sporen en wegen compleet door de war.

Gelukkig gaat in de middelgrote stad alles wel naar wens. Hier is gestart met het bouwen van de bovengrondse delen van de metrobaan van RET.

Dan een bijdrage van Erik Wierenga. Erik bouwt voor ons de stations in het kust/polderdeel van de modelbaan. De basis hiervoor zijn de stations Zetten-Andelst van Tillymodels en Elsloo van Artitec.

Polderstations

In het polderdeel worden 2 spoorlijnen aangelegd. Een NS hoofdlijn en een nevenlijn die sinds een aantal jaren door een museumspoorlijn geexploiteerd wordt. De hoofdlijn eindigt in een kopstation, waar een oud en een nieuw gebouw komen te staan. Het oude hoofdgebouw is een giethars model en het nieuwe gebouw is een sextant die volledig scratchbuilt is.

Aan de nevenlijn staan stations van het type Obdam, deze zijn allemaal gemaakt van giethars en aangepast aan hun funktie aan de lijn. Doordat de NS de gebouwen jaren geleden al afgestoten heeft verkeren de gebouwen in nogal verschillende staten. Een van de stations is sinds de opheffing van de lijn particulier bezit en wordt goed onderhouden, het 3e station is in de loop van jaren steeds verder afgebroken en stond op het punt afgebroken te worden. De eigenaren van de museumlijn hebben de ramen dichtgespijkerd om verder verval te voorkomen. De bewoners van het naastgelegen dorp zien echter liever dat het gebouw afgebroken wordt en zullen ook alles in het werk stellen dit te realiseren.

Ook de plaats waar de perrons moeten komen zijn opgemeten en gecontroleerd met de oorspronkelijke tekeningen. Eventuele aanpassingen in het werk zijn meegenomen en de bouw van de perrons is gestart.

<< Previous

2006 - week 36

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement