Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2006 - week 37

Next >>

Deze week is een gedeelte van de zichtbare rails gelegd in de middelgrote stad en de haven. De sporenleggers halen de ruwbouwers bijna in! De ruwbouw van het havengedeelte is op een haar na gereed. Alle havens, sporen en wegen zijn uitgezaagd. Nu komt het havengedeelte echt tot leven in 3 dimensies.

De details van het landschap rondom de middelgrote stad worden nu ook uitgezaagd. Als eerste zijn alle spoor- en wegtrajecten uitgezaagd. De sloten en vaarten worden uitgezaagd.

Op de open dag van 16 september was het station van de middelgrote stad al zo ver dat Chris van Diesen een aantal treinen uit zijn eigen collectie heeft neergezet om vanuit alle hoeken te bekijken hoe de treinen er in het station ongeveer bij komen te staan. Het is mooi om te zien hoe klein een trein van 2,5 meter lijkt vergeleken met het perron van 6 meter.

Bezoekers van deze open dag hadden ook een primeur. De afgelopen week is modelbouwatelier in gebruik genomen. Alle werktafels en stoelen zijn op zijn plaats gezet en de eerste bouwpakketten van Holland Scale, Artitec, Tilly Models en Cornerstone zijn binnen. Ook zijn al een aantal gereedschappen van Proxxon geplaatst.

Het eerste project dat is gestart is het bouwen van het distributiecentrum van Bison in Goes. Deze wordt gekitbashed met delen van industriele bouwpakketten van Cornerstone. Totaal zijn hiervoor 5 bouwdozen geplunderd voor onderdelen.

Op de open dag van 16 september zijn wederom 2 goed gevulde groepen rondgeleid door Railz Miniworld. Circa de helft van de bezoekers was al eerder op een eerdere open dag geweest.

Tevens zijn deze open dag opnamen gemaakt voor de DVD productie over het ontstaan van Railz Miniworld. Personeel en bezoekers van Railz Miniworld werden gevolgd door camera's van Stolk AV.

Als laatste was ook Wout Jansen wederom van de partij. Hij gaf aan de bezoekers met interesse voor besturingstechniek een presentatie over de implementatie van de modelbaan van Railz Miniworld in Koploper.

<< Previous

2006 - week 37

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement