Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2006 - week 48

Next >>

Er rijden inmiddels circa 20 treinen gelijktijdig op het kust- en polderdeel. Nu is het nog mogelijk om door de modelbaan heen te kijken en de elektronica te zien. Over een aantal dagen is de modelbaan dichtgezet als voorbereiding op de landschapsvorming.

De eerste 30 treinen zijn voorzien van decoders, die worden geprogrammeerd op een aparte testbaan.

Ook zijn behoorlijk wat vorderingen gemaakt met het leggen van de sporen op het havendeel en de landschapsbouw van de kust. Om de verassing op de open dag van 16 december nog iets groter te maken stellen we de overzichtsfoto's nog even uit :-)

De dijken die moeten ontstaan in het kust- en polderdeel worden gemaakt door aluminium gaas te spannen tussen hoger gelegen houten spoor- en wegentrajecten en de lager gelegen polders. Het gaas wordt vastgezet met een nietpistool. In dit gaas wordt gips gestreken. Zodra dit gips is uitgehard is een harde schil ontstaan, die de basis vormt voor het verdere landschap.

Ook het modelbouwatelier is uiteraard deze week weer van de partij. De nodige haven- en kust scenes zijn in de maak, die zullen worden geplaatst zodra de landschapsbouw is afgerond op dit deel.

Een buitenissig voorval op het dak van een gebouw in het modelbouwatelier. Wellicht is de koe door een plotse rukwind op het dak beland. Ofwel de koe volgt een verkorte opleiding dakbedekken voor dummies.

Next >>

2006 - week 48

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement