Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2006 - week 50

Next >>

Allereerst prettige feestdagen gewenst vanuit Rotterdam! De kerstman heeft ook in het modelbouwatelier aangedaan en staat hier naast één van de nieuwe rijtjeshuizen die we in de loop van 2007 gereed zullen hebben. Het is een rijtje van 4 woningen met een plat dak.

We zullen dit model in ieder geval op de modelbaan plaatsen in een woonwijk die de sfeer uitstraalt van de jaren '60 en '70. Wellicht gaat dit model ook in de verkoop. In 2007 kunnen we hier meer informatie over geven.

Ook hebben we nog een moderne 2-onder-een-kap-woning gereed die de sfeer uitstraalt van eind jaren '90 en begin '00. Ook dit model zal op de modelbaan komen te staan in een moderne woonwijk en zal mogelijk voor verkoop zijn bestemd.

Dan hebben we vorige week al een aantal beelden laten zien van één van de grotere bruggen van het kust/polderdeel. De met de hand gemaakte boogbrug is nu helemaal ververfd en geweathered.

Tijdens de open dag van 16 december heeft de brug al op zijn plaats gestaan op de modelbaan. Hij zag er prachtig uit zo op zijn plek.

Afgelopen open dag was sowieso speciaal. Voor het eerst stond een groot gedeelte van alle in het modelbouwatelier gemaakt bouwwerken op de modelbaan. Uiteraard om deze aan onze jaarabonnementhouders te laten zien. Maar ook voor onszelf om het effect van alle gebouwen op de modelbaan in 3D te kunnen bekijken.

Pas als alle zaken op de modelbaan zijn geplaatst is het mogelijk om een goed beeld te krijgen van alle zichtlijnen. Er worden veel foto's gemaakt en geschoven met de modellen. Net zolang tot alles goed staat en de modelbaan vanuit alle hoeken een mooi aanzicht heeft.

In het kustdorp staan de moderne flats naast de woonwijken en nostalgische dorpscentra. Zoals dit bijvoorbeeld in Hoek van Holland en Katwijk het geval is.

Tevens is de metaalindustrie voor een gedeelte gereed. Ook deze stonden op de modelbaan om een idee te krijgen van het uiteindelijke aanzicht. Vooral het wegwerken van het neergaande spoor naar het schaduwstation wordt hier een uitdaging.

Ook een klein poldergemaal en een aantal molens van de toekomstige weergave van kinderdijk zijn gereed en stonden tijden de open dag op hun semi-definitieve plek.

Als laatste een paar overzichtsfoto's van de twee polderdorpen. Uiteraard reden er tijdens de open dag ook al de eerste treinen.

<< Previous

2006 - week 50

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement