Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2006 - week 51

Next >>

De sporen van het stadsgedeelte, met name het HSL traject met bijbehorende schaduwstation, zijn nu voor een groot gedeelte aangekleed. De uitdaging is hier om niet "zomaar" rails te leggen, maar het HSL traject ook een enigszins realistisch aanzicht te geven.

Ook is hard gewerkt aan de elektrische aansluiting in de haven en de stad. De hardwarelocaties zijn bepaald en geplaatst. Ook zijn de eerste kabelgoten geplaatst onder de modelbaan.

Daarnaast is de landschapsbouw op het polderdeel aanzienlijk gevorderd. Het is gipsen en aanbrengen van de basislaag verf is voor 80% gereed. Een belangrijk werk is het inbouwen en ingipsen van de bruggen.

Telkens wordt gestest of de auto's nog goed onder de bruggen doorkunnen. We hebben de modelbaan zo nauwkeurig mogelijk ontworpen en alles zou moeten passen, maar meten is weten.

Dan hebben we net voor het einde van de week een eerste testmodel van de containerkraan van ECT op locatie gekregen. Deze is gemaakt door Paul Dirkzwager en Jan Dorst. Zij zullen de grote kranen bouwen van de containerhaven.

Ook in model zijn de ECT-kranen groot! De figuren zijn net mieren als je ze naast de containerkraan neerzet, net als in het echt. Ook de wielen die we gebruiken om de kranen te laten bewegen zijn groot.

Dan als laatste de vorderingen in het modelbouwatelier. Er zijn weer de nodige detailwerken afgerond. Er komen meer en meer pakhuizen en bedrijfspanden gereed van het kleine bedrijfsterrein en de kleine vissershaven van het kustbouwdeel.

Deze week stond mede in het teken van gemalen. Er is aan 3 typen gemalen gewerkt. Allen 100% met de hand gemaakt. De Oranjesluis in Maasdijk is als inspiratie gehouden van een van de gemalen.

Een groot modern gemaal geïnspireerd door een groot voorbeeld in de buurt van Katwijk is zo goed als gebouwd. Alle onderdelen zijn met de hand gemaakt. Van sommige delen zijn mallen gemaakt van siliconenrubber, zodat de muurdelen die meerdere keren voorkwamen in het pand konden worden gegoten met giethars.

Als laatste is de bouw van het oude gemaal afgerond.

<< Previous

2006 - week 51

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement