Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2007 - week 01

Next >>

De vele gebouwen van het kust/polderdeel die inmiddels klaar zijn, worden op een geïmproviseerde tafel in het modelbouwatelier op hun definitieve plek gezet. De zilverkleurige ondergronden zijn hergebruikte stukken stucloop, die precies de maat hebben van de open delen tussen de wegen en sporen op de modelbaan. Zo kan gelijk worden vastgesteld welke laatste sluitstukken nog moeten worden gebouwd.

Aangezien de gebouwen van het kust- en poldergebied zo goed als gereed zijn ligt is een start gemaakt met de industriële gebouwen van het haven- en industriegebied.

Afgelopen week zijn wederom een aantal beelden vastgelegd door Stolk AV, voor de DVD van het tot stand komen van Railz Miniworld.

Op basis van het eerste testmodel van de ECT containerkraan wordt bekeken welke fijnmechanische en elektrische componenten nodig zijn om de kraan te laten bewegen. Dit is behoorlijk lastig hebben we gemerkt, maar het ziet er naar uit dat het gaat lukken!

En dan natuurlijk de installatiewerkzaamheden voor het aansluiten van het stad- en havengedeelte. Honderden meters kabel moeten worden getrokken en aangesloten. De afgelopen weken/maanden zijn alle ontwerptekeningen gemaakt, gecheckt, aangepast en gedubbelcheckt. Verandering is de enige constante factor in het leven!

In deze dynamische omgeving zijn de installatiewerkzaamheden ook deze week weer in volle hevigheid uitgevoerd. Met het elektronica op volle sterkte vliegen de meters kabel de modelbaan in.

Ook het landschapsbouwteam zit niet stil. Er is deze week veel detail gips- en verfwerk gedaan. Ook is de inbouw van de diverse gemalen gestart.

Dan was het verfen van alle railstaven van het kust- en polderdeel een fijn werkje.

Na het verven is gestart met het definitief uitlijnen van de rails. De stukken die uitgelijnd zijn, zijn voorzien van ballast. Zeker in de buurt van wissels een ZEER nauwkeurig werk, waar geen ruimte is voor fouten. De ballast wordt vastgezet met verdunde witte houtlijm, die aangebracht wordt met een pipet.

Het laatste werk van deze week was het passen en meten met bouwdozen op het havendeel. Alle bouwpakketten die een industriële inslag hebben zijn verplaatst van het magazijn naar het havengebied. Elke bouwpakket heeft een plaats gekregen aan de hand van het bestemmingsplan van de modelbaan.

Het is verbazingwekkend hoe een vol magazijn op de modelbaan een net gevulde modelbaan oplevert. Dat geeft aan hoe groot de modelbaan eigenlijk is. Of het zegt iets over de grootte van ons magazijn natuurlijk :-)

<< Previous

2007 - week 01

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement