Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2007 - week 02

Next >>

Op zaterdag 6 janauri 2007 zijn de mannen van modelspoorvereniging Spijkspoor volop bezig geweest om hun "oude" tentoonstellingsbaan voor de laatste keer op te bouwen in de kelder van Railz Miniworld.

Spijkspoor bouwt op dit moment aan een nieuwe tentoonstellingsbaan. Er was geen plaats meer om de bestaande tentoonstellingsbaan op te slaan en de bestemming van de modulebaan was de vuilcontainer.

Wij vonden het erg zonde van dit stuk modelspoorhistorie en zochten bovendien nog een tijdelijke vulling van de kelderruimte. Vandaar dat wij de modelbaan van Spijkspoor hebben overgenomen.

De modulebaan zal in de kelder van Railz Miniworld blijven staat totdat gestart wordt met het bouwen van het Schots/Engelse deel van de modelbaan.

Het wordt bijna eentonig : wederom stromen de mooie werkstukken uit het modelbouwatelier.

Aan de Oranjesluis is nu echt de laatste hand gelegd. Volgende week wordt deze ingebouwd in het landschap.

Het zijn op dit moment vooral de industriele gebouwen van het haven- en industriegebied die worden gebouwd.

Er staan in de regio Rotterdam een aantal grote silo's voor graan en meel opslag. Een vergelijkbaar gebouw is gemaakt met een combinatie van 6 Cornerstone bouwpakketten.

In het oude stadshaven- en industrie deel is een cementfabriek verrezen.

We hebben deze week geen foto's gemaakt van al het werk voor landschapsbouw en de installatie van de elektrische installatie van de modelbaan. Ook hier wordt flinke voortgang geboekt.

<< Previous

2007 - week 02

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement