Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2007 - week 03

Next >>

Vanaf nu tot eind februari rijden er diverse Coca Cola trucks door Nederland met Railz Miniworld reclame op de achterkant!

Dit weekend stonden de zeecontainerkranen van ECT en de railcontainerkranen van RSC bij ons op locatie. De tussentijdse resultaten zien er erg goed uit.

Ook hebben we dit weekend een flink aantal bedrijfspanden in de haven geplaatst om te kunnen zien in 3D op welke plek deze het beste tot hun recht komen.

Ook op het gebied van landschapsbouw is het nodige gebeurd. We hebben hier deze week nog niet zoveel foto´s van. Een van de dingen die zijn gedaan is het inbouwen van het historische gemaal in het polderlandschap.

Deze week is het laatste grote gipswerk afgerond en zijn de wegen aan de beurt. In het modelbouwatelier zijn de eerste gedetailleerde scenes voor in bedrijfspanden gebouwd.

Dan korte update over de uitbreidingen in het programma Koploper. Aan deze software is de afgelopen periode ook hard gewerkt. Ten eerste is deze aangepast om het hybride Dinamo 3.0 systeem aan te kunnen sturen. Hierdoor kan op een blokgestuurd systeem toch met DCC locomotiefdecoders worden gereden.

Er zijn ook kleinere aanpassingen gedaan die handig zijn bij het invoeren van zulke grote banen of wijzigingen waardoor beter om gegaan kan worden met de grootte van de baan. Het klinkt vreemd, maar er zijn ook aanpassingen gedaan juist vanwege de geringe hoeveelheid ruimte.

Ook bleek het Nederlandse lichtseinstelsel niet geheel juist te werken voor de modelbaan van deze grootte. Deze puntjes zijn inmiddels ook opgelost. Op het polderdeel wordt deels gereden met klassieke Nederlandse armseinen. Dit onderdeel is ook ingebouwd in de software. Dit na een prima uitleg van
kenner van dit systeem.

<< Previous

2007 - week 03

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement