Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2007 - week 04

Next >>

Zo goed als alle wissels van het grote station in de middelgrote stad zijn geplaatst en aangesloten. Ook zijn er werkzaamheden gestart om een deel van de haven aan te sluiten.

Behoorlijk snel komen alle gesoldeerde printplaten bij ons binnen. Deze worden allemaal getest met een testopstelling. Alle printen waar nog dingen niet werken worden in de doos "ziekenboeg" gelegd ter nadere inspectie en reparatie. De prints die in orde zijn bevonden worden ingebouwd op de Dinamopanelen die onder de modelbaan worden gebouwd. Het is een echte productiestraat.

Begin deze week is ook een groot aantal seinen geplaatst op het kust- en polderdeel. Dit zijn alle moderne seinen van het dubbelsporige traject door de polders en kust.

Op het polder en kustdeel worden de eerste gebouwen ingebouwd. Ook zijn al een groot aantal bruggen definitief ingebouwd. Zo goed als alle sporen zijn geballast. Ook zijn de eerste wegen geverfd en voorzien van strepen.

In het modelbouwatelier is de laatste hand gelegd aan het Bison distributiecentrum. Deze is op zijn plek gezet op de modelbaan, opdat deze kan worden ingebouwd in het landschap.

Begin deze week is de scheepswerf met dok van circa 2,5 meter afgeleverd, inclusief alle bijgebouwen. Deze zijn gebouwd in Groningen door o.a. Erik Wierenga. Ook is het interieur van de loods verzorgd : er liggen rompdelen in van een schip en er hangt een grote kraan aan het plafond. De bijgebouwen hebben kantoorfuncties en functies om materialen die per spoor en weg aangevoerd worden op te slaan en te bewerken.

In het modelbouwatelier is zoals inmiddels gebruikelijk weer hard doorgewerkt. Te veel om te fotograferen en in de weekverslagen te zetten.

Dit weekend stond vooral in het teken van de workshops maquette- en modelbouw voor jaarabonnementhouders. Begeleid door 3 modelbouwers van Railz Minworld zijn een kleine 20 personen bezig geweest met het bouwen van een aantal bouwpakketten.

Sommigen hadden al ervaring met modelbouwen. Anderen hadden het nog nooit gedaan. Er waren niet alleen mannen van de partij. Ook een aantal vrouwen was aangetreden om nieuwe dingen te leren. Voor alle aanwezigen was het een leerzame dag en het was bovendien erg gezellig!

<< Previous

2007 - week 04

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement