Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2007 - week 05

Next >>

De week een korte rondgang langs het kust/polderdeel. Het kopstation aan de kust begint vorm te krijgen. Er is zelfs al werk in de buurt wissels gesignaleerd.

De vuurtoren op de pier is klaar. Ook het oude haventje past goed op zijn plek. Op de eerste foto is het water nog niet gemaakt. Op de volgende foto's is de eerste basis gelegd.

In de duinen vlakbij het strand is een tweede vuurtoren verschenen.

Op deze lokatie is tevens de eerste lama waargenomen. Gezien de afmetingen van de lama betreft het waarschijnlijk een oerlama. Iets zegt ons dat de lama nog vele bezoeken zal brengen aan Railz Miniworld.

De sporen zijn inmiddels voor 99% geballast. De seinen zijn tijdelijk geplaatst, maar staan nog niet vast. Dit komt in een later stadium. Op dit moment wordt er nog zoveel gewerkt op en rond de modelbaan dat de kans te groot is dat de seinen beschadigen.

Vorige week was er al een mijlpaal met het instrooien van het eerste zand en grond. Deze week weer een legendarisch moment : het eerste groen op de modelbaan is gestrooid. Hetgeen wellicht de lama heeft aangetrokken.

Het gemaal van Katwijk is nu zo goed als ingebouwd. Ook het water aan de voorkant van het gemaal ligt er in. Het oud-Hollandsche gemaal is weer iets verder ingebouwd. Rondom het gebouw is geverfd en de sloten zijn definitief gebouwd.

Bij het polderdorpje wordt gewerkt aan een oud-hollandse sluis.

In het modelbouwatelier is gestart met de bouw van de grootste brug van dit bouwdeel. Het is een brug die geïnspireerd is door de Calandbrug bij Rozenburg. De totale lengte is ongeveer 2 tot 2,5 meter.

In het modelbouwatelier nog meer moois. Er ligt een teststukje voor het maken van water. Inclusief papieren bootje in schaal 1:87.

Dan de fantastische kerk van Tilly Models. Dit is één van de nieuwe modellen van Tilly Models. Kaal uit de doos is deze al imposant. Geassembleerd, geverfd en geweathered is het model fenomenaal.

Ook zaterdag de 3e februari is er weer een workshop gehouden voor jaarabonnementhouders. Wederom een goede bezetting en een goede sfeer. Voor de volgende speciale workshop zijn nog enkele plaatsen vrij. Let op : alleen voor jaarabonnementhouders!

<< Previous

2007 - week 05

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement