Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2007 - week 22

Next >>

Er is een bus toeristen aangekomen in het kustdorp. De typisch Nederlandse huizen, de pier en de vuurtoren worden vaak gefotografeerd.

De bovenleidingen boven de museumlijn worden op dit moment aangelegd als onderdeel van de modernisering van de museumlijn.

Op het strand is een nieuwe ondernemer een strandtent begonnen. De eerste surfers zijn met hem meegekomen. Hopend op hogere golven.

De telegraaflijnen worden aangelegd langs de museumlijn. Bij kinderdijk is een prachtig gerestaureerde boot aangekomen.

In de middelgrote stad zijn de rijtesten op de spoorlijnen in volle gang. Elke wissel en elke blokovergang wordt gecontroleerd en getest. Dit moet zeer nauwkeurig gebeuren, want elk draadje moet correct zijn aangesloten om de modelbaan te kunnen besturen.

Ook wordt de eerste hand gelegd aan de werk/ en onderhoudsruimte van het carsysteem dat over een aantal maanden operationeel zal zijn.

Het Rail Service Centre dat op dit moment al 2 railkranen in de modelhaven heeft staan wordt binnenkort uitgebreid met het exact nagebouwd kantoorgebouw. De werkzaamheden hieraan in het modelbouwatelier zijn inmiddels vergevorderd.

Tevens wordt gewerkt aan een typisch Nederlands huizenblok uit de jaren ´30. Alle basisonderdelen hiervan zijn met de hand gemaakt. Hiervan zijn mallen gemaakt, zodat deze kunnen worden gereproduceerd om het huizenblok samen te stellen.

Als laatste is een ruïne gemaakt van gips. Als inspiratie hiervoor is de burcht van Oostvoorne gekozen. Elke steen is met de hand ingekerfd. Op een mooie plek in de polder zal deze burcht verschijnen.

<< Previous

2007 - week 22

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement