Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2007 - week 30

Next >>

Wederom een klein meesterwerk in het thema watermanagement. Namelijk een zo realistisch mogelijke weergave van het elektrisch aangedreven gemaal Lely uit 1930, dat werd en wordt gebruikt om de Wieringermeer droog te maken en te houden.

Het gemaal heeft een passende bestemming gevonden als afsluiting van de belangrijkste waterweg rechts van de middelgrote stad Hooghburgt.

Dan zijn de werkzaamheden aan de aankleding van de HSL-lijn in volle gang. Alle grijze strips die tussen de railstaven in worden geplakt worden met volle flessen Bison houtlijm op hun plek gehouden.

Hetzelfde wordt gedaan bij de metrolijn. Ook deze is precies ingepast in de modelbaan. De laatste afwerking wordt binnenkort gedaan.

Een mijlpaal : het eerste stukje groen van Hooghburgt is een feit!

Hierboven het basislandschap van het station van Hooghburgt. Nog even en het is groen en de gebouwen staan er! Zo goed als al het gipswerk is afgerond en het basislandschap is bruin geverfd.

Midden in Hooghburgt ligt een oude stadshaven. Dit wil zeggen oude pakhuizen, kades en een oude stellingmodel. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld Delfshaven, Schiedam en Vlaardingen.

Onder de modelbaan wordt nogsteeds gewerkt aan de elektrische installatie. De voedingen en netwerkkabels voor de verlichting in de gebouwen en de straatlantaarns worden aangelegd.

<< Previous

2007 - week 30

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement