Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2007 - week 35

Next >>

In de laatste week voor de opening van het nieuwe bouwdeel komen alle puzzelstukken bij elkaar. Allereerst is de grote hangbrug op de baan gezet. Dit is de Nijhoffbrug bij Zaltbommel.

Er is ook een filmpje gemaakt van de laatste werkzaamheden aan deze brug. Klik hier om het typische youtube moment te bekijken.

Een van de meest in het oog springende onderdelen van de nieuwe stad is de metro die zowel onder, op als boven de grond rijdt. Hieronder een van de stations. Uiteraard gebaseerd op een van de stations van onze RET!

De schrijver van dit weekverslag is een van de weinigen die gezien heeft hoe mooi het verlicht was. Helaas ging bij het aansluiten iets mis en brande alle ledjes door. Het is een flinke klus om dit opnieuw te doen. Kijk in de aanstaande weken naar deze plek, hier zal een noodstation verschijnen terwijl het echte station tijdelijk terug naar het atelier gaat.

Twee kijkjes zoals u die alleen van achter de modelbaan kunt zien.

Als u zich achter de baan laat rondleiden krijgt u ook deze fantastische details te zien.

Dit distrubutiecentrum staat gelukkig aan de voorkant van de baan. Ook hier ging iets mis met het aansluiten van de verlichting, van de nood is een deugd gemaakt: Snel een mannetje met een ladder er bij. "Kijk eens pappa, het lijkt net echt of het lampje stuk is..."

Een kleine kermis mag niet ontbreken. Het braakliggende terrein wordt goed gebruikt. De mini-planners van deze stad hebben op termijn een brandweerkazerne in gedachten voor dit stukje stad.

De opening nieuwe bouwdeel!

De eer was aan de eerste burgermeester van Railz Miniworld om de nieuwe stad te openen. De 14 jarige prijswinnaar van de wedstrijd waarin namen bedacht moesten worden sprak wat wijze woorden en verklaarde de stad voor geopend. De doeken vielen weg en het publiek mocht genieten.

De opening van deze stad is de bekroning op 5 maanden hard werken sinds de opening van Railz Miniworld op 31 maart 2007. Komt iedereen weer kijken?

<< Previous

2007 - week 35

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement