Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2007 - week 48

Next >>

Deze week zijn we gestart met een eerste orientatierondje rondom de plek waar de maquette van het nieuwe Rotterdam Centraal station zal worden gebouwd.

Het gaat hierbij niet "alleen maar" over het stationsgebouw en de overkapping. Uiteindelijk moet er ook 15 werkende sporen en circa 60 werkende wissels in het station komen te liggen zodat er 5 tot 10 modeltreinen tegelijkertijd kunnen aankomen of vertrekken.

En natuurlijk zal op een deel van het stationsplein bus en tram verkeer van RET gaan rijden. Ook hier liggen de nodige sporen, wissels en voor ons carsysteem Roadz voorbereide wegen. Dan komt er uiteraard nog behoorlijk wat verlichting in het stationsgebouw en de directe omgeving.

Hieronder een foto van een groot deel van de ruimte waar de maquette zal worden gebouwd.

Sinds afgelopen weekend rijdt er bij Railz Miniworld een 1300 met een sleep van de nieuwe Artitec plan E rijtuigen! Genieten dus. Ook staat er een kort filmpje op YouTube gemaakt door Erik Felëus.

Enige maanden geleden zijn we gestart met de bouw van de eerste etalageboxen. Deze zullen opgehangen worden langs de wand aan de zijde van het Weena, zodat er ook buiten beter te zien zal zijn wat er achter de geblindeerde ramen gebeurt.

De eerste module wordt een nostalgisch stadsbeeld met een tramtraject.

De tweede etalagebox heeft een nostalgisch stadshaven thema. Met tape hebben we de omtrek van de etalagebox op tafel uitgezet, zodat we met een aantal gebouwen een goed beeld krijgen van hoe deze eruit zal gaan zien.

Als laatste een foto van de vele lampjes die klaar liggen voor het bouwdeel "wereldstad Rotterdam".

<< Previous

2007 - week 48

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement