Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2007 - week 50

Next >>

De laatste week hebben we het ontwerp van onze maquette van Rotterdam Centraal Station verder gedetailleerd. Deze maquette wordt onderdeel van ons bouwdeel "Wereldstad Rotterdam". We kunnen nu een eerste concept laten zien. Hierop zijn al vele sporen, wegen en tramtrajecten ingetekend.

Het is nog niet de definitieve versie en er moeten nogsteeds redelijk wat details worden ingetekend. Het geeft voor nu in ieder geval de omvang van het project weer.

Deze tekening heeft een raster van 60x60 cm, aangegeven door de kleine zwarte puntjes. Ingezoomd geven deze een coordinaat weer van het betreffende rastervlak.

Deze tekening geeft op het breedste en langste punt 19x11 rastervlakken weer. Dit wil zeggen ruim 11 bij 6 meter, ofwel circa 75 vierkante meter nieuwe miniatuurwereld. Nog eens 100 vierkante meter wordt nog ontworpen. Dit houden we voor nu nog geheim!

De kerstman is gesignaleerd in de modelwereld! Zijn moderne slee wordt getrokken door vier sterke rendieren. Let op de oplichtende rode neus! Dat moet Rudolf zijn.

Afgelopen zaterdag 15 december 2007 was onze 2e workshops "Airbrushen & verouderen". Met 8 deelnemers was het weer een volle bak!

Hein en Sjaak bespreken het gebruik van de apparatuur en ze demonstreren een aantal airbrushtechnieken.

Daarna kan elke deelnemer zelf de apparatuur uitproberen en de basistechnieken van het airbrushen leren. Je leert het meeste door het gewoon te doen.

Hein werpt zich op het verouderen van gevels. Je begint met een gevel die in een basis steenkleur is geverfd. Met diverse technieken worden diverse verouderingslagen aangebracht met verf en gekleurde poeders.

Dan het lastige werk, namelijk het stofzuigen en onderhouden van de miniatuurwereld. Elke 3 maanden wordt de miniatuurwereld schoongemaakt en gestofzuigd.

Met de magazijnstapelaar met "duikplank" kunnen we vlakbij de locaties komen zodat we ze kunnen stofzuigen zonder deze te beschadigen. En natuurlijk moet je wel een rijbewijs hebben door de magazijnstapelaar, want de miniatuurwereld is breekbaar. Evenals de buizen en kabelgoten aan het plafond!

Op het strand hebben we inmiddels een fijne zomerse scene gebouwd bij de strandtent.

<< Previous

2007 - week 50

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement