Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2008 - week 12

Next >>

De reizigers zijn aangekomen in het Rotterdam Centraal station!

In de stationshal begint het al een drukte te worden. Reizigers zijn al op weg naar de treinen. Ze zullen nog wel even moeten wachten, want de treinen laten nog een aantal maanden op zich wachten!

Na het plaatsen van de eerste reizigers wordt de kap op de maquette geplaatst.

Het eerste zaagwerk rondom Rotterdam Centraal is gedaan. De sporen komen net als in het echt hoger te liggen dan de omgeving. Dus alle sporen worden verhoogd gelegd. De ontwerptekeningen zijn vastgelijmd met witte houtlijm van Bison.

Een eenzame pot Bisonlijm op de nog lege stationssporen.

Als laatste is deze week de binnenkant van het stationsgebouw afgewerkt met de houten betimmering die er straks in het echt ook op zal komen volgens onze ontwerptekeningen.

Zie hieronder de foto van het resultaat van het bouwen van de doorkijk door de tunnel met winkels onder de sporen en perrons door.

Als voorbereiding op het komende paasweekend zijn de eerste paaseieren aangekomen in de miniatuurwereld. Op een speciale goederentrein zijn deze Leckenzijl-haven binnen gereden onder strenge politiebewaking.

Op Hooghburgt is na maanden werk de speciale lokloods geplaatst op het rangeerterrein en onderhoudswerkplaats, naast de stoomstichting. Fred heeft deze loods, waarvan de deuren straks automatisch zullen gaan werken, geplaatst.

De eerste vrachtwagens van Klok containers zijn binnen gekomen en geplaatst in de miniatuurwereld. Ook zijn deze inmiddels te koop in onze winkel!

<< Previous

2008 - week 12

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement