Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2008 - week 13 Special

Next >>

Het jubileumweekend was gevuld met speciale activiteiten. Als eerste was er de opening van de jublieumtentoonstelling “Railz Miniworld van nul tot nu”. Deze werd geopend door Arie van der Vlis (voormalig chef defensiestaf) en Roland Wondolleck (directeur Rotterdam Airport) en beide tevens lid van de raad van aanbeveling van Railz Miniworld. De tentoonstelling geeft een beeld van de eerste ideevorming in 2004, de in het geheim uitgewerkte plannen in 2005, de start van de bouw in 2006, de opening in 2007 en het bereiken van het jubileum in 2008.

Als eerste gaf Arie van der Vlis een korte toespraak over het verleden en tot stand koming van Railz Miniworld. Daarna vertelde Roland Wondolleck over de waarde van een attractie als Railz Miniworld voor het toeristische aanbod van Rotterdam.

Roland Wondolleck had bovendien een prachtig cadeau. Namelijk een voucher voor de bouwkosten van een maquette van Rotterdam Airport in de miniatuurwereld!

Na de toespraken en het cadeau was het tijd om de ballonnenboog te lijf te gaan en de ballonnen door te prikken om de jubileumtentoonstelling officieel te openen.

Als laatste werd stagiaire Viola nog even in het zonnetje gezet. Zij heeft al het beeldwerk verzorgd voor de tentoonstelling. Samen met het Rob, Marcel en Fred heeft ze vervolgens alle presentatiewanden ingericht.

Dan waren er nog de optredens van Clown Jasper (www.clownjasper.nl). Hij had een leuke show voor de jongere bezoekers, met de nodige liedjes en goocheltrucs.

En als laatste zijn de prijzen uitgereikt van de Raad-het-aantal-paaseieren-prijsvraag en aan de geselecteerde winnaar van de ingezonden speurtochten. De eerste starterset is gewonnen familie Niekerk uit Eindhoven. De tweede is gewonnen door Hannah Jung uit Oosterhout (de jonge dame rechts op de onderste foto).

<< Previous

2008 - week 13 Special

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement