Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2008 - week 26

Next >>

In "wereldstad Rotterdam" gaan wij het pand van RTV Rijnmond neerzetten. Net als Rotterdam Centraal Station wordt deze maquette door ons modelbouwatelier gebouwd.

Het pand van regionale zender RTV Rijnmond staat in de "Schiecentrale", gelegen in het dynamische en karakteristieke havengebied van Rotterdam. Hier zijn veel ondernemers in de AV-, film- of ICT-branche gevestigd.

De eerste stap voor de maquettebouw is het bewerken van de digitale tekeningen, zodat we hiermee onze computergestuurde freesmachine kunnen aansturen.

Dit is een behoorlijk tijdrovend werk. Voordat er de eerste fysieke delen kunnen worden gefreesd en geassembleerd zijn er vele muiskilometers en -kliks nodig.

In het modelbouwatelier zijn bijna alle pakhuizen gebouwd en de hoeveelheid verschillende pakhuizen groeit gestaag. Binnenkort een special over hoe wij deze pakhuizen hebben gebouwd uit de diverse bouwpakketten van Holland Scale.

De bovenleiding van de HSL is sinds deze week helemaal klaar.

De oplettende bezoeker heeft het al gezien : de voorbereidingen zijn begonnen voor de bouw van de EMO terminal. EMO is sinds enige maanden onze nieuwe adverteerder en stelt ons staat om in onze miniatuurhaven de grootste miniatuur dry bulk terminal van Europa te bouwen. Het wordt een spectaculaire toevoeging aan onze al bestaande weergave van de wereldhaven van Rotterdam.

De bouw van de terminal wordt mede ondersteund door de schaalmodellen van de grondverzetmachines van PONCAT. Kijk ook eens in de onlineshop van PONCAT. Ook de vrachtwagens van KLOK containers zijn van de partij. Zie hieronder een paar grote foto's van de werkzaamheden!

<< Previous

2008 - week 26

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement