Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2008 - week 30

Next >>

De afgelopen weken zijn honderden stroken vurenhout op maat gezaagd door Floris. Deze zijn samengevoegd tot "modules". tezamen vormen deze de perronoverkapping van het nieuwe Centraal Station. Veel werk! Een prachtig resultaat.


Het freeswerk voor het Delta hotel is nogsteeds in volle gang. Ook het frees- en bouwwerk van het gebouw van RTV Rijnmond is gestart.

Er zijn weer nieuwe gebouwen klaar van de toekomstige EMO terminal.

Ook zijn we bij EMO langs geweest om een aantal detailfoto's te maken.

We hebben gelijk een paar emmers met verschillende kleuren kool en erts meegenomen. Dit materiaal gaan we gebruiken om het bedrijfsterrein in realistische kleuren de kunnen nabouwen.

Het schip van Biglift is voorzien van een grote lading Class 66 locs. In het echt worden deze locomotieven ook via schepen vervoerd naar Europa.

Dan gebeurde er nog een ongelukje met onze RET bus op de polderbaan. Deze nam een verkeerde afslag en reed een afgrond af, belandde in het schaduwstation, waar die werd aangereden door een passagierstrein.

De houtconstructies van het schaduwstation aan de achterzijde zijn af. Ook zijn de ondergrondse constructies van het toekomstige metrostation onder Centraal Station gereed.

De blauwe ondervloer is gelegd. Dit is ondervloer voor parketvloeren dat bij elke bouwmarkt te koop is. Precies 3 mm dik en zorgt enerzijds voor geluidsisolatie en anderzijds voor een mooi basis voor het ballastbed.

Het schaduwstation is precies getekend op de digitale ontwerptekening. Ook de blok- en sectiescheidingen zijn al ingetekend.

De lengtes van de stopsecties zijn afgestemd op de maximale snelheid die de treinen kunnen hebben. De schaduwstations worden volgens het ontwerp gelegd. De eerste meters Rocorails en de eerste Roco wissels van "Wereldstad Rotterdam" zijn gelegd. Nog vele meters te gaan!

In het atelier wordt gesoldeerd aan de eerste stekkers voor de Dinamopanelen voor "Wereldstad Rotterdam".

<< Previous

2008 - week 30

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement