Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2008 - week 34

Next >>

Het gebouw van RTV Rijnmond is bijna gereed. Zie de 2 speciale weekverslagen over de bouw van de afgelopen 2 weken.

Er komen nog een aantal details bij. Deze worden later gebouwd. Eén van de onderdelen wordt een mini-videoscherm, dat aan de wand zal worden bevestigd. Hierop zullen beelden van RTV Rijnmond worden weergeven.

De afgelopen weken is niet alleen gebouwd aan het pand van RTV Rijnmond. Hieronder een overzicht van de diverse projecten.

Eén van de maquettes in het nieuwe bouwdeel "Wereldstad Rotterdam" wordt het hoofdkantoor van Heembouw in Roelofarendsveen.

Allereerst start het project met tekenwerk als voorbereiding op het freeswerk. Het hele project wordt gebouwd met polystyreenplaten.

Naast de bouwtekeningen zijn ook de diverse foto's een belangrijk uitgangspunt voor de bouw en de kleuren die het gebouw moet krijgen.

Na het belangrijkste freeswerk wordt de basis van het gebouw gemaakt. Best een lastig gebouw, met alle ronde kanten!

Naast de maquette van het hoofdkantoor van Heembouw werd ook nog tijd gevonden om een nieuw revolutionair vliegtuigontwerp te realiseren, waarvan op dit moment de nodige patenten worden aangevraagd, opdat wij een flinke klapper kunnen maken in de luchtvaartindustrie.

Eén van de laatste gebouwen van de EMO terminal wordt op dit moment gebouwd. Dit gebouw is grotendeels gebouwd van met giethars gegoten platen. We hebben voor deze muurplaten diverse mallen van siliconenrubber.

Binnenkort start ook het bouwen van de kadekranen van EMO. Dit wordt het grootste project van de hele dry bulk terminal.

De eerste sporen van het metrostation onder de maquette van Rotterdam Centraal station worden gelegd.

Aan weerszijden van het station lopen de schaduwsporen van de metrolijn.

De sporen en wissels van het station worden gelegd op basis van de originele ontwerptekeningen van het metrostation. Ook worden de blokscheidingen gelijk aangebracht bij het leggen van de rails.

Ook de laatste sporen van schaduwstation aan de achterkant van de miniatuurwereld worden gelegd. Het houtwerk van een deel van de schaduwsporen van en naar de schaduwstations is inmiddels af.

<< Previous

2008 - week 34

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement