Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2008 - week 39

Next >>

Deze week een special over onze teambuildingworkshop die wij organiseren voor bedrijven. Deze week is ProRail bij ons te gast in het kader van hun Seinwezendag. Deze specialisten op het gebied van seinen langs het spoor krijgen deze dag een pittige opdracht op hun brood!

De dag start met een rondleiding voor en achter de schermen van onze miniatuurwereld. In een korte presentatie van circ 25 minuten wordt het echte teambuilding deel van de dag uit de doeken gedaan.

De opdracht is "Bouw een beleving!". Dat wil zeggen dat in 4 uur een mini-miniatuurwereld moet worden gebouwd bestaande uit 4 modules, die naadloos aan elkaar moeten passen. Je moet dan ook verder kijken dan alleen je eigen teamresultaat! Hoe de teamresultaten samengevoegd is bepalend voor de waarde van het product voor de klant.

Het uiteindelijke resultaat aan het eind van de dag wordt beoordeeld door de deskundige jury van Railz Miniworld en er wordt een winnend team gekozen, die de hoogste score haald op basis van de kwaliteit en belevingswaarde van de module die zij hebben gebouwd.

De groep van circa 35 personen wordt verdeeld in 4 groepen, die elk een groepsbudget krijgen om te investeren in middelen, kennis en vaardigheden.

Hoe het team zich organiseert is aan het team zelf. Welke taken en rollen benoem je? Hoe regel je budgetbewaking? Hoe regel je de communicatie? Hoe stem je af met de andere teams? Wie gaat welke vaardigheden leren?

Uiteraard moet je je budget goed in de gaten houden. Net als in het echt kost alles geld. Zoals modelbouwartikelen, werkplekken, adviesvragen, het leren van vaardigheden, het opleiden van je team in het ambacht "miniatuurwereld bouwen".

Je werkplek kost geld en werkplekken zijn schaars! Wees er dus vroeg bij om je werkplek te reserveren voor een bepaalde tijd. Anders zijn de werkplekken al bezet!

In workshops wordt in sneltreinvaart de theorie en praktijk geleerd van landschapsbouw, bomenbouw en verouderen van gebouwen. Met deze workshops investeer je in de vaardigheden van je team en stel je je team in staat om een product met hogere kwaliteit af te leveren!

Je krijgt ook te maken met werkplek eisen en beperkingen. Er zijn aparte werkplekken voor bomenbouw en modelbouw. Andere materialen. Andere gereedschappen.

Concurrentie tussen de team om het mooiste resultaat te leveren is prima. Echter verlies nooit je gemeenschappelijk belang uit het oog : de klant vraagt een mini-miniatuurwereld die één geheel is en elk deel moet aansluiten op de andere wat betreft kwaliteit en uitstraling.

Na een middag werken aan de teammodule wordt het velen duidelijk dat een miniatuurwereld bouwen niet zo makkelijk is als het lijkt. Uiteraard hebben wij het ook niet makkelijk gemaakt door schaarste te creeeren en tussentijds wijzigende eisen van de klant te introduceren.

Bij oplevering worden alle modules aan elkaar gelegd en zou zich een aaneensluitend landschap moeten vormen. De 4 teams Prorail was hierin boven verwachting geslaagd. De jury van Railz Miniworld had het dan ook behoorlijk lastig om een winnaar te kiezen. De modules werden vanuit alle hoeken bekeken om een oordeel te kunnen vormen over de kwaliteit van de landschapsbouw, bomenbouw en modelbouw. De overgangen tussen de modules werden kritisch bekeken.

Voor het winnende team stelde Railz Miniworld een mooie prijs voor een leuk gezinsuitje ter beschikking!

<< Previous

2008 - week 39

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement