Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2008 - week 50

Next >>

Terwijl Kees de miniatuurwereld bewaakt vanuit de - in kerstsfeer gestoken - verkeersleiding wordt in de ruimte hiernaast hard gewerkt aan het laatste houtwerk van Wereldstad Rotterdam. De schaduwstations onder de miniatuurwereld zijn klaar.

Onder de toekomstige Kop van Zuid is de railspiraal richting het schaduwstation gebouwd.

En deze week is hier ook gelijk de rails gelegd. De blauwe ondervloer dat je normaal onder je parketvloer legt zorgt voor geluidsdemping en het wegwerken van kleine oneffenheden in het hout.

Hier overheen wordt de rails gelegd. Deze worden uitgelijnd met een metalen lineaal. Met een rijtuig wordt gecheckt of de hoogte van spoor tot "plafond" hoog genoeg is. Tevens wordt met de wagon getest of de rails goed is gelegd.

Het Delta Hotel is op een aantal details na gereed. Het laatste freeswerk wordt gedaan.

De figuren worden ingebouwd in het laatste deel van het hotel.

Aangezien het hotel vooraan komt te staan, zijn uitgebreide details en scenes ingebouwd. We gaan niet al te veel verklappen!

Dan hebben we een schaalmodel van De Hef in permanente bruikleen gekregen van dhr. Geerlofs uit Arnhem.

Dit is een fantastisch model dat wij zullen inbouwen in onze versie van het Noordereiland en de Kop van Zuid. Aan beide zijden van de brug worden nieuwe brugdelen gebouwd. En de brug kan echt open!

Ook een aantal van de huizenblokken voor de stadshavens zijn klaar. Ook wordt gewerkt aan een aantal moderne wijken met onze eigen bouwpakketten als basis.

<< Previous

2008 - week 50

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement