Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2008 - week 51

Next >>

Afgelopen jaar hebben we een fotowedstrijd georganiseerd samen met Foto Klein professional in Rotterdam. Uit de vele inzendingen zijn de prijswinnaars gekozen door de vakkundige jury! De prijsuitreiking was op zondag 21 december op locatie bij Railz Miniworld. Hier een korte impressie van de imposantie collectie prijzen en de uitreiking hiervan. Alle deelnemers bedankt voor deelname en jullie komst deze dag!

Deze week is de laatste hand gelegd aan de basis van de bedrijfsmaquette van EMO. In het modelbouwatelier worden de laatste lampjes ingebouwd van het onderhoudsgebouw.

In het havengebied zijn inmiddels alle gebouwen, mengsilo's en lopende banden geplaatst. De laatste ertsbergen worden gebouwd. Hiervoor hebben we echt ijzererts en kolen gebruikt van het terrein van EMO om de juiste kleur te krijgen. We fixeren dit door het te doordrenken met verdunde witte houtlijm. Dit droogt vervolgens transparant en mat op. Zo ligt het stof helemaal vast.

De laatste stap is de oplevering van 2 kadekranen met een wielbasis van maar liefst 70 centimeter! De rails is hiervoor al geplaatst.

De boogbrugdelen aan weerzijden van De Hef zijn gereed en geverfd. De aansturing van de brug is hersteld en de brug kan opgehesen en neergelaten worden.

Ondertussen is Floris bezig met het bouwen van een weergave van één van de oude Maasbruggen uit de jaren '20. Hierover reed vroeger de tram naar Noordereiland en Rotterdam-Zuid. Er worden standaard bouwpakketten gebruikt, die worden aangepast aan de juist breedte van de brug.

De sporen en wissel achter Rotterdam Centraal Station worden gelegd.

In het modelbouwatelier wordt gewerkt aan de vele huizenblokken die moeten worden gebouwd om het oude en nieuwe Rotterdam weer te geven.

En natuurlijk moet ook de tentoonstelling aangepakt worden. De kolommen worden alvast blauw geverfd.

<< Previous

2008 - week 51

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement