Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2009 - week 03

Next >>

Afgelopen week is weer enorm veel houtwerk gedaan. Het ruwbouw werk is nu zo goed als af. Ook is nu ongeveer 70% van de sporen gelegd.

Van het Rotterdam Centraal Station is de kap afgehaald om hier de sporen (blokken en secties) te kunnen aansluiten. De kabels die worden gesoldeerd worden allemaal naar één punt gebracht, namelijk de locatie van één van de 14 Dinamopanelen.

Op de locaties van Dinamopanelen worden de kabels aangesloten op strokenklemmen, zodat hier later alle printplaten kunnen worden geplaatst voor de treinbesturing.

De Erasmbusbrug is tijdelijk verhuisd naar het modelbouwatelier, om de brug om te bouwen zodat hier ook trams en auto's overheen kunnen rijden. Dit is nog een flink operatie, met name omdat in de brug alle besturingselectronica moet worden ingebouwd voor het computergestuurde carsysteem.

Nee, de Koploper gaat niet over de Erasmusbrug rijden! Hij staat hier als test. En nee, die potten houtlijm zijn alleen maar om de gelijmde wegen op z'n plaats te houden, die blijven daar niet staan :-)

In het modelbouwatelier is één van de Maasbruggen nagebouwd van tekening. We bouwen de weg- en trambrug die van Rotterdam Noord naar het Noordereiland ging in de jaren '10/'20 van de vorige eeuw.

Ook zijn de eerste huizenblokken gebouwd. Er komen vele soorten huizenblokken in ons miniatuur Rotterdam te staan. Van het tijdperk van begin 1900 tot het heden.

<< Previous

2009 - week 03

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement