Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2009 - week 04

Next >>

Bovenstaande gevels zijn nagebouwd van zwart/wit foto's van het oude Hofplein. Links van het station en café Loos staan 2 schuine gevels en vervolgens een hele rij langs het water. Met standaard gevels hebben we dit deel van het Hofplein zo nauwkeurig mogelijk proberen na te bouwen. Maar hoe doen we dat? Hoe komen we aan de gevels?

We hebben vele mallen van vele verschillende gevels. Met giethars gieten we de gevels die we nodig hebben.

We hebben inmiddels hele stapels met gevels liggen waaruit we kunnen putten als we de diverse Rotterdamse gevels bouwen.

Na het gieten worden de gevels geverfd in de gewenste steenkleur. Indien nodig worden nog details aangebracht met strippen van polystyreen. De kozijnen en deurposten worden geverfd.

En na al dit werk komt er een samengestelde gevel uit, die precies lijkt op de gevels links naast Hofplein!

In de tentoonstellingsruimte is de kap van het centraal station nogsteeds op een veilige plek neergelegd. De aansluitwerkzaamheden van de elektrische installatie is nog in volle gang.

Een van de grootste gebouwen in de miniatuurwereld zijn de 3 flats die staan in de buurt van het Marconiplein in Rotterdam. Deze zijn op grote vlakken polystyreen uitgefreesd en vervolgens geassembleerd. De ruwbouw van één van de flats is af. De overige 2 worden de komende weken gefreesd.

In het vorige weekverslagen kon je zien hoe de oude Maasbruggen zijn gebouwd. Inmiddels zijn ze ingebouwd in de miniatuurwereld.

Het multiplex waarop ze staan wordt uiteraard nog helemaal bewerkt. De rails op de spoorbruggen is al gedeeltelijk gelegd. De tramrails en wegen op de andere brug wordt nog gebouwd.

Deze week worden ook alle wegtrajecten voor de rijdende auto's uitgetekend. De Erasmusbrug, die op dit moment in het modelbouwatelier staat is al voor een groot gedeelte gereed. De rijdraden zijn gelegd en de tramrails is gelegd.

<< Previous

2009 - week 04

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement