Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2009 - week 07

Next >>

De eerste Dinamopanelen zijn gereed. Totaal worden er 15 Dinamopanelen geplaatst om de modeltreinen in "Wereldstad Rotterdam" te besturen. Er zijn nog vele printplaten nodig om deze compleet te maken. Meer over Dinamo...

De laatste stukken rails zijn gelegd. De railstrajecten zijn verdeeld in elektrisch gescheiden blokken. Alle vele van deze blokken zijn met kabels aangesloten en afgemonteerd op de toekomstige locaties van de Dinamopanelen.

De Erasmusbrug heeft een paar weken in het modelbouwatelier gestaan, zodat rails en wegen konden worden aangelegd. Een Erasmusbrug zonder rijdende trams en auto's is natuurlijk niet compleet. Afgelopen week is deze ingebouwd op de definitieve plek in de miniatuurwereld.

De laatste rails van het Randstadrailtraject worden aangelegd en getest met reizigersrijtuigen.

Een groot van deze combinatie van metro- en randstadrailsporen ligt onder de miniatuurwereld in de vorm van metrotunnels waar je straks als bezoeker in kunt kijken.

Tot eind jaren '80 was het luchtspoor door het centrum van Rotterdam actief. Het oude station Blaak bouwen wij na als onderdeel van "Wereldstad Rotterdam".

Het station is nagetekend in een digitaal tekenprogramma en vervolgens zijn alle onderdelen gefreesd met onze computergestuurde freesmachine. Marcel is gestart met de assemblage van het station.

In de vorige weekverslagen hebben we het oude station Hofplein al laten zien. Deze week is het verfwerk gereed. Het café Loos is door Floris geverfd. Alle letters, wapenschilden en details zijn door hem met de hand geschilderd. Een waar meesterwerk.

Afgelopen week hebben we hulp gekregen met het gieten van de vele benodigde gevels van de typisch Rotterdamse huizenblokken. Hiervan moeten we er tientallen bouwen. De hulp wordt ons geboden door een aantal voormalige deelnemers aan onze workshops "Giethars gieten en siliconenerubber mallen maken". Op één dag komen er tientallen gevels bij, die vervolgens in detail worden bijgewerkt en geverfd.

Vervolgens worden deze gevels opgepakt door onze modelbouwers, die ze gebruiken voor hun specifieke bouwproject. Elke week komen er meer karakteristieke huizenblokken bij.

<< Previous

2009 - week 07

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement