Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2009 - week 11

Next >>

The finishing touch is gedaan met het café Loos voor het oude station Hofplein uit de jaren '20.

In het modelbouwatelier wordt nogsteeds dagelijks gewerkt aan alle Rotterdamse huizenblokken.

Dankzij de hulp van een aantal weekendvrijwilligers is er enorm veel gietwerk van wanden en gevels verricht, zodat het modelbouwatelier continu is voorzien van voldoende basismaterialen voor deze blokken.

Gietwerk gebeurt met giethars. Je mengt een A en B component bij elkaar. Op de foto links zie je een beker helder geel en een beker troubel wit. Deze meng je goed bij elkaar en dit giet je in een siliconenrubber mal.

Het resultaat is een roomwit getint afgietsel. In het geval van de foto hierboven een gevel van onze maquette van de oude Rotterdamse Gasfabriek in Kralingen.

Aan de hand van diverse boeken en oude foto's hebben we een goed beeld gekregen van hoe de gasfabriek er vroeger uit heeft gezien. Met gevels uit meedere bestaande bouwpakketten hebben we mallen gemaakt van de best passende gevels.

In de miniatuurwereld is de laatste weken gewerkt aan de bouwen van de wegen. Alle geleidedraden en communicatiedraden zijn gelegd. Ook liggen zo goed als alle polystyreenwegdekken liggen erin.

De Erasmusbrug is ook helemaal ingebouwd wat betreft wegen en sporen. De Maasbruggen zijn ook voorzien van een wegdek.

Deze week is ook de eerste spoordijk voorzien van gaas en gips. Daarna zijn de spoordijk en sporen voorzien van grond en groen. De eerste landschapsbouw in "Wereldstad Rotterdam" is dus een feit!

De eerste brughoofden van de sporen rondom station Hofplein zijn gereed om te worden geplaatst in de miniatuurwereld.

De sporen van het nieuwe centraal station zijn grotendeels voorzien van ballast. Het uitlijnen en ballasten is behoorlijk veel werk geweest! Elk spoor is gemiddeld 4 meter lang.

<< Previous

2009 - week 11

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement