Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2009 - week 14

Next >>

In het weekverslag van vorige week hebben we laten zien hoe we een maquette van de Euromast hebben gebouwd voor de Bed in for Peace actie van Marcel Gootjes in één van de hotelsuites van de Euromast.

Afgelopen weekend was het zo ver : het eindresultaat moest verplaatst worden naar de Euromast voor de drie dagen dat de Bed in for Peace zal duren. Enne.... die past dus niet rechtop in de auto :-) Dus liggend in de kofferbak is de enige mogelijkheid.

Nadat de Euromast is neergezet arriveren onze Nederlandse "John & Yoko" in een limousine en diverse toespraken volgen. Het officiële startschot van de Bed in for Peace actie wordt gegeven door Gerard Cox voor de entree van de Euromast.

Voordat alle pers de hotelsuite bestormt wordt de Euromast geplaatst in een veilige, doch mooi hoek naast het bed waar Marcel Gootjes 3 dagen zal doorbrengen.

Na een geslaagde actie met veel media-aandacht voor War Child halen Marc en Arnold woensdagochtend de maquette weer op bij de Euromast. Marcel Gootje krijgt voor hem en de zijnen een aantal vrijkaarten om Railz Miniworld te bezoeken. En natuurlijk duiken we nog even het bed in voor een gezellige foto!

Afgelopen weekend was ook ons jubileumweekend van ons 2 jarig bestaan. We wilden dit op een speciale manier vieren. Daarom hebben we het hele weekend een luchtkussen van 26 meter lang geplaatst op het Binnenwegplein in Rotterdam Centrum.

Vroeg in de ochtend worden alle voorbereidingen getroffen. We willen hierbij ook Bram Ladage en H&M op het Binnenwegplein bedanken voor de prettige samenwerking en het ter beschikking stellen van stroom.

Ruim 300 kinderen hebben een enorme lol gehad op het springkussen, dus we mogen van een succes spreken. Gelukkig werkte het weer ook mee, na een regenachtige zaterdagochtend.

Op locatie van Railz Miniworld was net als vorig jaar Clown Jasper weer van partij om een speciale voorstelling te geven in ons restaurant.

En natuurlijk is er ook hard doorgewerkt aan de "Wereldstad Rotterdam". In weekveslag 7 en weekverslag 9 hebben we aandacht besteed aan de bouw van de maquette van station Rotterdam Blaak.

Het station is inmiddels gereed en ingebouwd in de miniatuurwereld. Het hele station is digitaal nagetekend van diverse foto's. Vervolgens gefreesd met de computergestuurde freesmachine. En vervolgens vakkundig in elkaar gezet en geverfd.

Natuurlijk wordt er onder de miniatuurwereld ook hard gewerkt aan de elektrische installaties van de treinen, auto's en verlichting.

Bovenop de miniatuurwereld beginnen nu ook de eerste grote gebouwen, naast het Rotterdam Centraal Station, te verschijnen. Diegenen die bekend zijn met Rotterdam zullen waarschijnlijk de 3 grote kantoorflats van Europoint herkennen. Deze zijn inmiddels helemaal gefreesd en gebouwd. Uiteraard komt er nog verlichting in en worden deze nog geverfd.

<< Previous

2009 - week 14

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement