Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2009 - week 15

Next >>
Klik foto voor een grote versie!

De vorige weekverslagen stonden bijna helemaal in het teken van de bouw van een maquette van de Euromast en de Bed in for Peace actie van Marcel Gootjes. Nu gaan we even inhalen!

Er is de afgelopen weken natuurlijk ook enorm veel gebeurd aan Wereldstad Rotterdam. Als eerste een paar panoramafoto's die een goed overzicht geven van de tentoonstellingsruimte. De eerste palen van het publiekshek zijn geplaatst.

Grote delen van de rails inmiddels elektrisch aangesloten. Er zijn dus al weer kilometers kabel getrokken onder de miniatuurwereld. Zodra de kabels zijn aangesloten worden de rails uitgelijnd en geballast. Je kan de vormen inmiddels al goed zien en door de kadewanden zijn de toekomstige havens al duidelijk zichtbaar.

Terwijl in de tentoonstellingsruimte onze miniatuurversie van de Nieuwe Maas vormt krijgt met de oude Maasbruggen en Erasmusbrug is in het modelbouwatelier het station Rotterdam-Zuid gebouwd (zie beide foto's hierboven).

Ook wilde we nog een mooie school hebben in de miniatuurwereld. Ons oog is gevallen op het St. Fransiscus College, dat vlakbij onze attractie staat.

Deze school is een rijksmomument. Zie ook een aantal externe links :
- 1924: St Franciscus College
- Rijksmonumenten Rotterdam West

Ook is de maquette van het station Delftsche Poort uit 1870 er nu helemaal klaar voor. De afbouw start deze week. In de miniatuurwereld verschijnt ook een clubhuis van de zeeverkenners!

Ook is er productiewerk te doen. Het luchtspoor door Rotterdam Centrum, waar ook onze maquette van Station Blaak aan ligt wordt nagebouwd. Hiervoor zijn tientallen bouwpakketten van gietijzeren spoorviaducten nodig, die iets worden verbouwd om deze te laten passen.

Inmiddels staan er honderden geassembleerde gebouwen klaar op de planken in het modelbouwatelier. Klaar om geplaatst te worden in de miniatuurwereld.

Hierboven nog een foto van de Kralingse gasfabriek, die vroeger in Rotterdam stond. Deze wordt aanstaande week in de miniatuurwereld geplaatst. De is bijna helemaal gebouwd met gegoten gevels van giethars.

Met dank aan een aantal enthousiaste vrijwilligers zijn tientallen daken en honderden gevels gegoten, waarmee we de vele typisch Rotterdamse huizenblokken hebben gebouwd.

<< Previous

2009 - week 15

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement