Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2009 - week 16

Next >>

Werk in Wereldstad Rotterdam is in volle gang! De autowegen worden getest. De wegen worden geverfd met Faller verf. De rails van de tramsporen over ons Hofplein worden gelegd.

De witte wegen zijn inmiddels mooi grijs! Dat ziet gelijk heel anders uit.

Ook het publiekshek is weer een stukje verder. De eerste leuningen en opstapplanken zijn geplaatst.

En hieronder een aantal foto's van de tentoonstellingsruimte. Als eerste de Kralingse Gasfabriek op de definitieve plek. Daaronder een paar mooie beelden van de Nieuwe Maas en de Maasbruggen, nog zonder geverfde wegen.

Al het digitale tekenwerk en het freeswerk heeft een mooi resultaat opgeleverd. Veel details maken het st. Fransiscus College een hele mooie toevoeging aan onze Wereldstad Rotterdam.

De maquette van het st. Fransiscus college is zo goed als klaar. Volgende week zal de laatste hand worden gelegd aan een aantal details.

Deze week ook de bouw van het station Hofplein uit de jaren '40. Alle onderdelen zijn gefreesd en worden nu samengevoegd tot een enorm gebouw.

Het station is ongeveer 90 cm en 180 lang breed en er komt dus een behoorlijk dakconstructie bovenop.

Aan het einde van deze week stond het station Delftsche Poort en bij zoals op bovenstaande foto. De constructie is al een heel eind en de basiskleuren zijn aangebracht.

Het begon aan het begin van deze week met het verven van de binnenkanten van het station. Daarna zijn de buitenmuren gespoten in de lichte beton-achtige kleur.

Vervolgens zijn de stenen geairbrushed in de baksteenkleur, terwijl de lichtere delen afgeplakt waren. Ook dit belooft een spectaculaire maquette te gaan worden.

De freesmachine blijft het ene na het andere project uitspugen!

Ook worden de gevels van giethars nogsteeds aan de lopende band verwerkt tot typisch Rotterdamse stadsaanzichten.

Het nauwkeurige verfwerk maakt het aanzicht helemaal af.

<< Previous

2009 - week 16

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement