Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2009 - week 19

Next >>

De maquette van de Euromast is op z'n plek gezet. Hij is nog behoorlijk hoog. Hiervoor verzinnen we op dit moment nog een list.

De wegen en tramsporen worden op elkaar afgestemd. Dat wil zeggen dat overgangen tussen weg en tramrails worden gemaakt.

In het modelbouwatelier wordt volop getekend aan diverse typische Rotterdamse maquettes. Er worden een flink aantal grote flats getekend zoals die staan in het Rivium en Brainpark.

De komende weken dus weer veel freeswerk met onze freesmachine! Ook de grote flats van Europoint zijn inmiddels gebouwd. En de eerste gefreesde elementen van de Kubuswoningen zijn klaar (zie de foto's rechts).

De tunnelingang op Zuid is voorzien van betonnen platen. Daar waar nu de Bison lijmflessen staan komt de maquette van Sportpaleis Ahoy.

Het Delta Hotel Vlaardingen is geplaatst op de definitieve plek in de miniatuurwereld aan de Nieuwe Maas, vlakbij de Erasmusbrug. De koninginnebrug is helemaal klaar en ingebouwd (zie foto rechts).

In de verkeersleiding wordt de nieuwste versie van software voor het carsysteem Roadz besproken.

De netwerkinfrastructuur van het besturingsysteem wordt aangelegd. Tussen de software Koploper en de Dinamopanelen achter de baan moet nog veel gebeuren om het systeem als geheel te laten werken.

De afgelopen weken is ook gewerkt aan een maquette van de oude Delftse Poort. Wat de Erasmusbrug is voor het Rotterdam van nu, was de Delftse Poort voor de oorlog: hét icoon van de stad. De Delftse Poort, gebouwd in de periode van 1768 -1773, gold lange tijd als een van de indrukwekkendste bouwerken van Rotterdam. In de loop van de twintigste eeuw werd het echter steeds meer een obstakel voor het verkeer. Daarom besloot men het monument te verplaatsen naar het zuidelijke deel van de binnenstad. Het bombardement van 14 mei 1940 verhinderde dat. Sinds die tijd is de Delfse Poort verdwenen uit Rotterdam. Railz Miniworld brengt deze weer terug in schaal 1:87!

De eerste landschapsbouw is gedaan! Langzaam komt er groen op de spoordijken. Direct een ander gezicht!

Zie ook de wat grotere foto's om een beeld te krijgen van de voortgang van het plaatsen van gebouwen.

<< Previous

2009 - week 19

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement