Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2009 - week 23

Next >>

De afgelopen weken is al veel voorbereidend werk gedaan om een maquette te bouwen van Ahoy. De maquette wordt één van de grootste van onze Wereldstad Rotterdam. Het wordt ook nog eens een speciale maquette, namelijk een doorsnede van het sportpaleis en 2 evenementenhallen. Dit jaar doet Ahoy een grote verbouwing, namelijk het verhogen van het dak van het sportpaleis en het uitbreiding van het aantal zitplaatsen. Deze nieuwe situatie is bij ons gelijk in miniatuur te zien.

De afgelopen weken is al heel veel digitaal tekenwerk gedaan ter voorbereiding op het vele freeswerk. Dit is werkelijk één van de meer complexe bouwprojecten. Er zit bijna geen rechte lijn in het sportpaleis. Dit maakt het teken- en freeswerk een flinke uitdaging. De entreehal is inmiddels gedeeltelijk gefreesd en gebouwd.

Op dit moment wordt vooral in de avonden getest. De elektronica en software worden in middels gezamenlijk getest. Dit wil zeggen dat de eerste testtreinen rijden. Zie ook nieuwe video's hiervan gemaakt door het testteam! De foto hiernaast is het testteam om 22:00 en ze lachen. Goed teken.

De verkeersleiding na een avond testen : veel documentatie, aantekenen en papieren.

De kubuswoningen zijn ook weer een stukje verder. Uiteraard is dit maar één van de vele projecten die op dit moment in het modelbouwatelier worden gebouwd.

Zo is de Rotterdamse woonflat De Compagnie bijna klaar. Let ook op de net aangebrachte fietspaden en strepen op de weg op de foto's hieronder!

<< Previous

2009 - week 23

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement