Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2009 - week 32

Next >>

De maquette van Ahoy is één van de grootste van de hele miniatuurwereld. In het sportpaleis hebben we een de eerste interactieve scene van Wereldstad Rotterdam gebouwd, namelijk een drukknop voor het starten van een concert inclusief lichtshow!

Let ook goed op de diverse poppetjes in het publiek. Zie jij rare dingen?!

In het modelbouwatelier staan nog de nodige bouwprojecten op stapel. Ook in Wereldstad Rotterdam blijven we natuurlijk continu uitbreiden en verbeteren. Net als in de rest van de miniatuurwereld. Een miniatuurwereld is nooit "klaar" en is altijd in beweging zoals in de echte wereld ook het geval is.

De projecten varieren van kleine hoekhuizen en stadsblokken tot grote projecten als de Rotterdamse Cruiseterminal, de hal van IHC Merwede en het Groothandelsgebouw.

Het is daarnaast ook zomervakantie. De treinen rijden dus 7 dagen per week, 8 a 9 uur per dag en dat 9 weken achter elkaar. Hetzelfde geldt voor de modelauto's. Dit betekent veel onderhoudwerkzaamheden en reparaties!

Hierboven de foto's van een tuincentrum in de bouwfase. Ook hebben we van diverse partijen de afgelopen periode vrachtwagens geschonken. Veelal vrachtwagens van bedrijven die niet meer bestaan en waarvan de vrachtwagen collectoritems beginnen te worden. Deze vrachtwagens worden op dit moment ook op mooie plekken in de miniatuurwereld geplaatst.

Ook werken we nog aan een maquette van het Groothandelsgebouw. Op de foto's zie je de eerste gefreesde gevels. Deze heeft echter lage prioriteit. In de miniatuurhaven wordt de grote scheepshal vervangen door de hal van IHC Merwede uit Krimpen aan de IJssel. Dit grote project heeft voorrang!

<< Previous

2009 - week 32

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement