Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2009 - week 35

Next >>

Na de oplevering van Wereldstad Rotterdam kunnen we nu de gang met een grote verbouwing in het Rotterdamse Havengebied. Namelijk de grootste scheepshal van Europa in miniatuur : de IHC Merwede hal die in Krimpen aan de IJssel staat. Het tekenwerk in autocad is af en de freesplanning is gemaakt. Tijdens het tekenwerk moesten nog een paar ontwerpbeslissingen worden genomen. Het gevaarte wordt ongeveer 80x200 cm in miniatuur. Hoe gaan we deze constructie zo sterk maken dat de maquette niet onder zijn eigen gewicht bezwijkt. Na lang wikken en wegen hebben we een list verzonnen om het geheel ook "toekomstvast" te bouwen. Het freeswerk gaat nu in ieder geval van start.

Hieronder een foto van de freesplanning van alle delen van de IHC Merwede hal. Elke witte rechthoek is 60x40cm. Er gaat dus een flink aantal meters polystyreen in de maquette zitten!

De foto hiernaast : inmiddels een vertrouwd beeld in de vakantieperiode : een rij bezoekers voor de deur!

Zolang de freesmachine staat te malen op de hal van IHC Merwede leggen we de laatste hand aan watertoren De Esch. Dit project stond ook al minstens een jaar in de planning.

Het tekenwerk van dit bouwwerk heeft ruim 14 maanden geduurd. De papieren bouwtekeningen uit circa 1875 zijn tot op het detail gevolgd voor het maken van de freestekeningen. We konden er met de bouw van wereldstad Rotterdam ook telkens te weinig tijd voor vrijmaken. Maar nu is het dan toch zo ver. Een prachtig gebouw uit het oude Rotterdam.

De foto hier naast laat zien hoe we werken aan een nieuw mechanisme om cabina van de ECT containerkranen aan te sturen, zodat we hiermee storingsvrij containers kunnen hijsen en vieren. En.... dat is niet makkelijk! Wordt vervolgd...

<< Previous

2009 - week 35

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement