Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2010 - week 02

Next >>

Deze week hebben we de eerste lange passagierstrein samengesteld uit 7 IRM treinstellen ingezet in de miniatuurwereld. Het was nog een hele toer om zoveel treinstellen achter elkaar goed te laten rijden. Vooral op de stijgende sporen vergt het veel testwerk om de hele lengte goed te laten rijden. Het is het werk wel waard. Het ziet er gaaf uit!

Op 15 december 2009 is dochter Evi geboren van Marc van Buren één van de initiatiefnemers van Railz Miniworld én webmaster. Eén van de reden waardoor de weekverslagen enige vertraging hebben opgelopen de laatste tijd :-)

Nichtje Kim heeft speciaal voor deze gelegenheid een mooie miniatuur ooievaar gemaakt van fimoklei. Deze hoort natuurlijk thuis in onze miniatuurwereld. Sinds deze week staat deze in de miniatuurwereld. Kan jij hem vinden?! De foto hiernaast geeft al een hele duidelijke hint met de Rotterdamse Erasmusbrug erop. Ook zie je op de achtergrond de maquette van De Compagnie op Rotterdam Zuid. En links op de foto nog net een klein stukje van het gerechtsgebouw op de Kop van Zuid.

In het modelbouw zijn we met een groot extern project bezig, waarover binnenkort meer. Echter zijn er nog legio zaken die onze bezig houden!

Ten eerste het onderhoud van treinen, trams en auto's. Hierboven zie je het aantal treinen dat gemiddeld per 2 weken naar onderhoud wordt gebracht door onze operators/verkeersleiders. Het rijdend houden van al ons rollend materieel is een fulltime werk.

Ten tweede wordt er gewerkt aan een tunnelingang van onze Maastunnel. Deze ziet er namelijk nu nog veel te kaal uit. Dat kan beter! Hiernaast een foto die het tijdrovende ontwerpwerk op basis van foto's laat zien.

<< Previous

2010 - week 02

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement