Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2010 - week 12

Next >>

Al het verfwerk aan de buitenzijde van de Cruiseterminal is gedaan. Op basis van diverse foto's is de kleur zo nauwkeurig mogelijk gekozen.

Nu is het zaak om het interieur in te bouwen. De doorkijk door de glazen wanden op de 2e verdieping van de Cruiseterminal is één van de architectonische elementen die we wilden terugbrengen in onze maquette. Daarom gaan we juist op de 2e verdieping het interieur met de nodige aandacht inrichten.

Hierboven een foto van de eerste testrit van onze zelfgemaakte stoomtrein voor het traject Delftsche Poort! Zie ook weekverslag 2009-48.

Na 3 jaar ervaring met (het defect raken van) de aansturing van de armseinen op onze museumlijn hebben we gekozen voor een nieuwe aandrijving.

Namelijk de nieuwe OC32 van VPEB, waar ook onze overige hardware voor de besturing van de miniatuurwereld vandaan komt. Op de site van VPEB kun je meer informatie vinden over de OC32.

De OC32 is de uitgebreide opvolger van de OM32. Hiermee zijn o.a. servo’s aan te sturen waarbij per servo een 0 en een 1 stand kan worden bepaald in stappen van 0-127. Je kunt maximaal 32 servo’s aansturen op één OC32. Omdat de huidige armseinaandrijvingen de vele schakelingen die bij Railz Miniworld per dag nodig zijn niet betrouwbaar genoeg kunnen uitvoeren is gezocht naar een robuustere oplossing. Met de komst van de OC32 is dit nu mogelijk geworden. We gaan geleidelijk de armseinen aansluiten op de OC32 zodat ze weer een actieve functie krijgen.

<< Previous

2010 - week 12

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement