Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2010 - week 24

Next >>

Wist je dat de kleinste VVV van Nederland in Railz Miniworld staat? Op 6 juni berichtte dagblad Spits ten onrechte dat de kleinste VVV bij Madurodam in Den Haag staat!

Zie ook ons persbericht!

Deze week heeft de freesmachine weer langdurig staan zoemen. Wederom tientallen kleine en dunne onderdelen van de brugdelen van de Koningshavenbrug (De Hef) in Rotterdam.

Waarom liggen de gefreesde delen in een wasbak te weken?! De platen polystyreen worden met Prittstift vastgezet op de houten plaat onder de frees. Op die manier blijft de plaat tijdens het frezen op zijn plaats. Het weken in water maakt de lijm weer zacht en afveegbaar.

Na het weken en schoonmaken kan weer met de gefreesde onderdelen gewerkt worden. De pasvorm is weer precies en de Bison secondenlijm hecht weer goed.

Over de bouw van het model zelf valt verder te zeggen dat het een zeer ingenieus ontwerp is en dat de bouw enorm complex is. Het resultaat is er naar. Geniet van onderstaande bouwfoto's!

Als laatste deze week kwamen wij er achter dat de WK koorts ook is toegeslagen bij de inwoners van onze miniatuurwereld.

In het centrum van Rotterdam, vlakbij de Maasbruggen over de Nieuwe Maas is de Oranjestraat verrezen met partytenten, vlaggetjes en vele kratten bier en fris, die samen het "Oranje Café" vormen.

In één van de hallen van onze miniatuur-Ahoy zijn wedstrijden te volgen op het grote scherm. Een klein groepje fans van het Duitse nationale elftal worden nauwlettend apart gehouden door de ME.

In het polderlandschap bij Zeshuizen heeft een boer zelfs zijn koeien oranje geverfd! De zwart witte koeien in het weiland ernaast zijn stinkjaloers!

<< Previous

2010 - week 24

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement