Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2010 - week 26

Next >>

In onze miniatuurwereld is een mini-proloog gereden in het kader van de Tour de France! Het peleton reed onder meer over de Erasmusbrug en kwam over de finishlijn bij Ahoy.

Op de Eramusbrug was er nog wel een incident! Een flinke botsing en valpartij tussen 2 ploeggenoten.

De koploper van het peleton kwam over de streep bij Ahoy en ging er van moeheid spontaan bij liggen!

De nieuwe Koningshavenbrug (De Hef) is deze week ingebouwd in de miniatuurwereld. Ook al zijn de torens nog niet helemaal klaar.

De ingrijpende verbouwing moest nu, want de zomervakantie staat voor de deur! De belangrijkste hoofdspoorlijn van ons Rotterdam in miniatuur loopt via deze brug.

In het modelbouwatelier zijn alle maten voor de laatste keer gecheckt en kan het inbouwen beginnen.

Als eerste de oude brug eruit! Dit laat een gapend gat achter in de nieuwe maas bij het Noordereiland.

Het ziet er altijd heel gevaarlijk uit om al dit grote schroeftollen en decoupeerzagen in de buurt te zien van gedetailleerde maquettes en figuren in de miniatuurwereld.

Gelukkig is er een miniatuuropzichter, die alles in goede banen leidt. Echter kon hij niet voorkomen dat er een verdwaalde ICE bijna het gat inreed!

Nadat het ICE debakel is opgelost wordt het gat snel dichtgemaakt, voordat er nog meer treinen rare ideeen krijgen. Na het plaatsen van de plank volgt veel plamuurwerk, waarna het behang - dat straks weer het water gaat vormen - weer kan worden verlijmd op het hout.

Met het plaatsen van de brug pakken we ook gelijk de bocht aan die richting De Hef loopt. De spoordijk - die gemaakt is van aluminium horgaas en gips - wordt weggebroken om de helling van deze bocht te verbeteren.

Na al het passen en meten wordt de spoordijk weer hersteld.

<< Previous

2010 - week 26

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement