Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2010 - week 48

Next >>

Nu het workshop weekend voorbij is, is het weer tijd om verder
te bouwen aan het Groothandelsgebouw. Er zijn een hoop kantoortjes in het gebouw die gevuld kunnen worden en hiervoor moeten de boekenkasten en de stoeltjes geschilderd worden. Op de foto hiernaast zie je de kasten en de stoeltjes die staan te wachten op een airbrush beurt. Zodra dit gebeurt is zijn ze klaar om geplaatst te worden in de kantoren van het Groothandelsgebouw.

We waren benieuwd naar hoeveel kantoortjes er ongeveer in het Groothandelsgebouw zitten. Het zijn er meer van 350! Deze willen we natuurlijk allemaal voorzien van een interieurtje! Al deze interieurtjes moeten we eerst inbouwen voordat de voorwand er tegenaan geplakt kan worden.

Verder hebben we deze week een bijzonder bezoek gehad. Een vader is deze week samen met zijn zoon speciaal naar Nederland gekomen vanuit Engeland, om een bezoekje aan Railz Miniworld te brengen. Na een hele dag in Railz Miniworld geweest te zijn, zijn ze weer terug gegaanrichting Engeland. Wij vonden dit zo leuk en speciaal, dat we dit nog even hier in de weekverslagen wilden vermelden. Hieronder een foto van beiden.

ProRail heeft een aantal leuke onderdelen aan Railz Miniworld geschonken. Op de foto's hiernaast zie je één van de twee tunnels die verplaatst moesten worden. Na wat passen en meten hebben we de tunnels naar de kelder gekregen. Beide tunnels zijn tijdelijk in de kelder opgeslagen totdat we er een mooi plekje voor hebben gevonden!

Hieronder een foto van de mannen die al dit sjouwwerk gedaan hebben. Ja, ze zijn wel heel stoer, maar we moeten er nog wel bij vermelden dat beide delen niet echt van beton waren! Deze demo modellen zijn namelijk van hout gemaakt. Desondanks wat het een hele klus!

Onze standaard bovenleidingportalen, die overigens ook te koop zijn bij ons in de winkel en via onze webshop, passen niet overal.

Dit betekent voor ons dat we zelf moeten gaan passen, meten en solderen. Het eindresultaat mag er dan ook zeker zijn. Hieronder zie je een foto van het eindresultaat.

Begin van deze week is er gestart met de bouw van een groot kerstdorp bij Railz Miniworld. Het dorp wordt gebouwd op het frame naast het modelbouwatelier.

Allereerst is flink inkopen gedaan. Denk aan huisjes, poppetjes, sneeuwdekens, maar ook verlichting en vele stekkerdozen!

Hierna is er begonnen met de ruwbouw. Met kratten, stukken hout en gaas zijn bergen en dalen gecreëerd. Komende week gaat gewerkt worden aan de invulling van het landschap en verfraaiing.

Tijdens het weekend van Sinterklaas waren onze zwarte pieten ook weer aanwezig om de kinderen te vermaken! Op zaterdag 4 december hebben de zwarte pieten de Thomas de Trein starterset uitgereikt aan de prijswinnaar van de Thomas fotowedstrijd. De kinderen waren zichtbaar blij met hun welverdiende cadeau!

Nog een leuk weetje: Railz miniworld krijgt de Nieuw Amsterdam op schaal. De bouwer van dit schip is Dhr. Zilverschoon. Hij heeft zelf meer dan 25 jaar op de grote vaart gezeten als stuurman en later als kapitein. Hij voer op Bulkcarriers en Coasters. Hij heeft ondermeer gevaren voor Van Ommeren uit Rotterdam.

Z'n 20 jaar geleden vatte hij het plan op om een 1 : 87 model te vervaardigen van de Nieuw Amsterdam. Het project heeft in de loop der tijd een aantal malen stilgelegen door werk, gezin etc. maar nu nadert de bouw zijn voltooiing.

Voordat Dhr. Zilverschoon aan het project begon, heeft hij onderzoek gedaan naar het schip door middel van foto's, films, boeken en later ook op internet. Zijn streven is om alles precies zoals het was, op schaal na te bouwen.

In de loop der tijd zullen meer fotos van het schip in de weekverslagen te zien zijn. Voorlopig hier drie prachtige foto's.

<< Previous

2010 - week 48

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement