Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2011 - week 06

Next >>

Deze week wordt het laatste gedeelte van het Groothandelsgebouw in de miniatuurwereld geplaatst. Vorige week plaatsen we het grootste gedeelte van de maquette. Het gebouw staat nu op de juiste plaats, maar er moet nog van alles gebeuren om hem mooi in het landschap te laten aansluiten. De komende weken zal hieraan gewerkt worden. Denk bijvoorbeeld aan zaken rondom het gebouw zoals bestrating, verlichting en voorbijgangers.

We hebben een aantal bijzondere feiten over het Groothandelsgebouw onder elkaar gezet voor u.

Wist u dat…

  • het Groothandelsgebouw een afmeting heeft van 2 meter, bij 1 meter bij 55 cm? En hiermee de nieuwste, grootste maquette van onze miniatuurwereld is?
  • er ruim 2500 poppetjes verwerkt zijn in de kantoren van het Groothandelsgebouw?
  • er ruim 900 LEDs in het gebouw aangesloten zijn?
  • er 690 uur getekend is in Autocard?
  • elk van de 550 kantoren in het gebouw stuk voor stuk zijn ingericht met een interieur?

Er is veel aandacht voor het Groothandelsgebouw onder de collega’s. Iedereen is erg enthousiast over en trots op deze nieuwe maquette. Hulde voor de modelbouwers!

Deze week vind in Ahoy het World Tennis Tournament plaats. Omdat wij de maquette van Ahoy in de miniatuurwereld hebben staan, hebben we het sportpaleis ook geheel in “tennissfeer” gebracht. Nieuwe tribunes zijn erbij geplaatst en ook de aankleding is net echt!

Al dat moois in de miniatuurwereld laten we ook graag aan kinderen zien. Deze week hadden we een enthousiaste basisschool met 120 leerlingen op bezoek in de miniatuurwereld. Na een rondvaart met de Spido door de havens van Rotterdam, konden de kinderen bij Railz Miniworld Rotterdam in het klein bekijken. Zo leren zij hun stad goed kennen!

<< Previous

2011 - week 06

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement