Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2011 - week 07

Next >>

Deze week werd achter de schermen gebouwd aan een nieuwe locomotief. Het is er één van de 7000 serie van de NS. De locomotief is gemaakt vanuit een bouwpakket. De wit metalen delen zijn zorgvuldig aan elkaar gesoldeerd.

Er zit ongeveer 6 dagen werk in eerst tandwiel. Daarna volgt de rest van het onderstel, dan het drijfwerk en continue controleren we of het geheel soepel blijft lopen. Vervolgens worden de grote delen van de kap in elkaar gezet.

Nu komen we op het punt dat we kunnen gaan test rijden. Altijd weer een spannende fase! Deze fase moet je elke keer weer herhalen om zo een mooie gewichtsverdeling te krijgen. Hier en daar moet wellicht wat lood toegevoegd worden. Tijdens de bouw zorgen we er voor dat er later niets kan aanlopen. Zeer belangrijk!

Als laatste moet de locomotief worden voorzien van kleine details en de lak. Na het aflakken en de details aanbrengen, is het een hele mooie aanwinst geworden. De locomotief rijdt in de miniatuurwereld op de polderbaan!

Met de voorjaarsvakantie in het vooruitzicht werken we aan het thema “Carnaval”. Tijdens deze vakantie kunnen kinderen een eigen gemaakte miniatuur praalwagen inleveren voor korting aan de kassa en een leuke speurtocht.

Om in de miniatuurwereld ook op dit thema in te haken, hebben we een heuse Carnavalstrein gemaakt!

We hebben allemaal verschillende spulletjes bij elkaar verzameld, zoals kralen, bloemen, poppetjes, stukjes stof en dat alles vooral in felle en feestelijke kleuren.

Zie hier het resultaat: drie prachtige wagons in Carnavalssfeer. Na wat testen op hoogte en breedte konden de wagons achter de locomotief de miniatuurwereld in.

<< Previous

2011 - week 07

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement