Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2011 - week 09

Next >>

In dit weekverslag gaan we het hebben over de Nieuw Amsterdam. In week 48 2010 hebben we al wat verteld over de bouw hiervan en waren er wat foto's te zien.

Deze week gaat het over de dompelproef die gehouden is met dit scheepsmodel.

Met een dompelproef wordt er getest of het schip onder andere stabiel is en vooral ook of deze waterdicht is.

Gelukkig is uit deze dompelproef gebleken dat ook deze Nieuw Amsterdam waterdicht is en dat deze inderdaad mooi stabiel blijft drijven.

Maar het ging lang niet allemaal probleemloos. De bouwers hadden hier en daar wat problemen met het losgaan van de schroeven die het schip aandrijven.

Aanvankelijk waren er ook problemen met de zelf geconstrueerde transportladder. Deze bleek uit zoveel hout en kurk te bestaan dat het schip niet loskwam van de ladder. Het geheel moest hierdoor nog wat verzwaard worden.

Na dit gedaan te hebben dreef het schip wel. Na dat het schip daadwerkelijk loskwam en dreef was het tijd om het geheel met behulp van ongeveer 10 kilo lood, zoals hieronder te zien is, te ballasten en te trimmen.

Het gewicht van de bovenbouw is gesimuleerd door materiaal wat hier en daar voorhanden was.

Al met al toch een spannende en enerverende operatie. Hierna moeten nog alle andere apparaten aangesloten en getest worden, maar stap voor stap komen we steeds verder.

<< Previous

2011 - week 09

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement