Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2011 - week 45

Next >>
onthulling laurenskerk rotterdam

We kijken nog even terug op de onthulling van de maquette van de Laurenskerk in de miniatuurwereld. Zie ook het persbericht.

De bouw van de maquette is mogelijk gemaakt door de Stichting Laurenskerk, de Stichting Vrienden van de Laurenskerk, gemeente Rotterdam en Railz Miniworld zelf.

onthulling laurenskerk rotterdam

Na een aantal proefplaatsingen in de miniatuurwereld hebben we de Laurenskerk definitief geplaatst. Met de achterkant richting station Blaak. Net zoals dit in het echt het geval is.

Ter inleiding van de onthulling geven Frank Migchielsen (directeur stichting Laurenskerk) en Irene Smit (voorzitter bestuur Erasmushuis Rotterdam) korte speeches. Na de onthulling vertelt Marc van Buren (directeur Railz Miniworld) nog kort over de bouw van de maquette.

onthulling laurenskerk rotterdam

Met een ingenieus systeem wordt een doek om de Laurenskerk opgehangen dat, waarmee we de maquette van de Laurenkerk "echt" onthullen.

De reacties van de genodigden zijn fantastisch. We krijgen veel complimenten. De Laurenkerk lijkt echt perfect op het grote origineel. Missie geslaagd!

onthulling laurenskerk rotterdamk onthulling laurenskerk rotterdam
station delft

De afgelopen weken hebben we al weer hard gewerkt aan ons volgende bouwproject. Na het gereedkomen van oude Station Delft zijn we aan de slag gegaan met het nieuwe ondergrondse station Delft.

Beide zullen worden ingebouw in de een aanbouw aan de huidige miniatuurwereld. Hier kan je het bijzondere verschil tussen het historische station Delft en het moderne station goed zien.

Hieronder een impressie van de resultaten tot nu toe aan de hand van een aantal foto's.

In de aanbouw is al een gat gezaagd, waar later het kant en klare station in wordt geplaatst. In het modelbouwatelier wordt het hele station tot in detail gebouwd. Uiteraard gebruiken we weer onze freesmachine om de verschillende onderdelen te maken.

Let ook in het bijzonder op miniatuurfietsen die in het station zullen worden geplaatst. We vragen hier het uiterste van de wat de freesmachine kan wat betreft detailniveau.

station delft station delft
station delft station delft station delft station delft station delft station delft station delft station delft station delft
<< Previous

2011 - week 45

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement