Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2012 - week 02

Next >>

prorail hanzelijn

We hebben een nieuw spectaculair nieuw project! Samen met ProRail bouwen wij een zo realistisch mogelijke weergave van de Hanzelijn in schaal N (1:160).

We gaan in ieder geval de 4 stations Lelystad, Dronten, Kampen-Zuid en Zwolle bouwen. Ook mogen de tunnel onder het Drontermeer en de nieuwe brug over de IJssel uiteraard niet ontbreken.

Bekijk de officiële brochure over de Hanzelijn van ProRail...

Het wordt een ontzettend spannend project voor ons. Zo is het bijvoorbeeld ons eerste bouwdeel in schaal N. In onze kelder waar de Spijkspoorbaan staat (stond) wordt de circa 55 m2 grote uitbreiding van de miniatuurwereld gebouwd.

Ook is het een bijzonder grote uitdaging om de Hanzelijn binnen amper 6 maanden te bouwen en op te leveren eind juni 2012. Dit wordt een flinke klus. We zijn dan ook direct uit de startblokken geschoten!

Inmiddels hebben we een groot deel van het ontwerp al gereed. We zijn al zeker 3 weken volop met het ontwerp bezig. In de komende maanden zullen we uiteraard wekelijks de voortgang publiceren in de weekverslagen.

Hieronder als eerste een aantal afbeeldingen en foto's van de belangrijkste onderdelen van de Hanzelijn. Vervolgens een aantal foto's van de eerste werkzaamheden in de kelder.

prorail hanzelijn folder
prorail hanzelijn station lelystad prorail hanzelijn station dronten prorail hanzelijn drontermeer tunnel prorail hanzelijn station kampen zuid prorail hanzelijn spoorbrug ijssel prorail hanzelijn spoorbrug ijssel prorail hanzelijn station zwolle prorail hanzelijn spijkspoor prorail hanzelijn spijkspoor

Nog een laatste blik op onze trouwe Spijkspoorbaan, die sinds de opening in 2007 heeft deze baan in onze kelder gestaan. Het was altijd al bedoeld als tijdelijke vulling van de kelder totdat we er aan toe waren om hier een uitbreiding van de miniatuurwereld de bouwen. Deze tijd is nu aanbroken.

prorail hanzelijn

Na 5 jaar trouwe dienst zal de baan alsnog het lot ondergaan dat het 5 jaar geleden ook bijna onderging bij modelspoorvereniging Spijkspoor zelf, toen we de baan in 2007 overnamen : afbreken & afvoeren!

prorail hanzelijn

Uiteraard hebben we nog wel zoveel mogelijk gebouwen en structuren geprobeerd te redden uit het landschap voor hergebruik in de miniatuurwereld.

prorail hanzelijn

En na een paar dagen van demonteren, zagen en stapelen ligt de hele kelder vol met afval-dat-ooit-een-miniatuurwereld-was.

Voor de nietsvermoedende bezoeker die de komende maanden een bijzondere bouwput aantreft in de kelder hebben we een bord neergezet met hierop een aantal eerste indrukken van wat er in de ruimte wordt gebouwd. Wordt vervolgd...

prorail hanzelijn prorail hanzelijn prorail hanzelijn prorail hanzelijn prorail hanzelijn
prorail hanzelijn prorail hanzelijn prorail hanzelijn
<< Previous

2012 - week 02

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement