Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2012 - week 04

Next >>
Hanzelijn Prorail

De afgelopen weken is hard gewerkt aan het ontwerp van de Hanzelijn in miniatuur in opdracht van ProRail. Zie een eerste concept ontwerp hieronder.

Hanzelijn Prorail

Het eerste gezaagde hout is aangekomen van onze houthandel Oldenboom van Leeuwen, die al sinds 2006 onze vast leverancier van alle hout- en plaatmateriaal is.

Oldenboom Van Leeuwen Hout

De bouw van het basisframe van de Hanzelijn in miniatuur kan beginnen! Op de gebruikelijke wijze wordt het frame gebouwd in een raster van hout op metalen poten.

In de foto's hieronder kan je zien hoe het het ontwerp hieronder langzaam vorm gaat krijgen.

Je zie al een beetje waar de stations van Lelystad en Dronten zullen worden gebouwd. Ook is de aanzet voor de locatie van de Drontermeertunnel er.

De framedelen voor Kampen-Zuid, de brug over de IJssel en Zwolle moeten nog gebouwd worden. Sterker nog : op de plek waar Zwolle moet komen staat nu nog ons winterdorp!

Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail
Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail

Ook is al gestart met de maquettebouw voor de Hanzelijn in miniatuur. Het eerste station dat onder handen is genomen is Lelystad.

Hanzelijn Prorail

Het eerste teken-, frees- en assemblage werk hiervoor is reeds gedaan. Er staat al een herkenbaar frame van polystyreen klaar om afgewerkt te worden.

Hanzelijn Prorail
Hanzelijn Prorail
<< Previous

2012 - week 04

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement